Premierul Ponta efectueaza joi o vizita de lucru in Ucraina

enational.ro enational.ro

Premierul Victor Ponta efectuează joi o vizită de lucru în Ucraina, în cursul căreia va avea întrevederi cu omologul său Arseni Iațeniuk și cu președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Cu această ocazie, Primul-ministru va avea convorbiri cu Premierul ucrainean și va fi primit de către Președintele Petro Poroșenko. 

Vizita se înscrie în cadrul acțiunilor de sprijin constant al României pentru eforturile Ucrainei, ca şi pentru cele ale Republicii Moldova și Georgiei, de a consolida parcursul și apropierea de Uniunea Europeană a acestor parteneri.

La Kiev va fi prezent și Primul-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, cei trei prim-miniștri urmând a avea o reuniune trilaterală în care vor fi discutate aspecte privind parcursul european  al celor două țări și cooperarea în acest format.

În cadrul convorbirilor Primului-ministru Victor Ponta cu cei doi înalți oficiali ucraineni vor fi abordate aspecte legate de susținerea concretă pe care România, ca stat membru al UE, o poate acorda Ucrainei pentru consolidarea parcursului său european, evoluțiile recente ale situaţiei de securitate din Ucraina și stadiul implementării Protocolului și respectiv a Memorandumului de la Minsk din 5 și 19 septembrie 2014.

De asemenea, se va trece în revistă stadiul relațiilor bilaterale și perspectivele de dezvoltare ale acestora, cu accent pe dinamizarea cooperării economice și sectoriale, problematica persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina, deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei şi alte dosare bilaterale de interes.

Cu ocazia vizitei va fi semnat, de către Prim-ministrul Ponta și omologul său ucrainean Iaţeniuk, Acordul bilateral privind micul trafic de frontieră.

Alături de prim ministrul român, la Kiev se va afla și omologul său moldovean Iurie Leancă, dar și șeful diplomației române Titus Corlățean.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top