Ministerul Muncii si UNICEF au semnat un acord pentru prevenirea violentei impotriva copiilor

agerpres agerpres

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) Ioana Liana Cazacu și reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet au semnat joi un acord de parteneriat destinat prevenirii violenței împotriva copiilor.

Potrivit unui comunicat al MMFPSPV, acordul va dura până în 2017 și stabilește principalele direcții de colaborare pentru a asigura șanse egale de dezvoltare pentru toți copiii din România, cu precădere pentru cei mai vulnerabili și marginalizați.

"În anul 2011, au fost raportate 11.000 de cazuri de violență împotriva copiilor. Multe dintre aceste cazuri au fost de neglijare a copiilor, urmate de abuz emoțional, fizic și sexual. Cu toate acestea, se consideră că numărul de cazuri raportate reflectă doar o mică parte din cazurile de violență. Datele UNICEF arată că, atunci când un copil face ceva greșit, prima reacție a 54% dintre părinți este de a ridica vocea, iar 11% dintre părinți pălmuiesc imediat copilul sau îl trag de păr", se arată în comunicat.

Potrivit secretarului de stat în MMFPSPV, acordul semnat reprezintă un prim pas în asigurarea de șanse egale în dezvoltare pentru toți cetățenii României, cu precădere pentru cei vulnerabili și marginalizați.

"Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (DESFB) va întreprinde toate demersurile necesare pentru a promova, alături de UNICEF, întărirea capacității profesioniștilor la nivel local în recunoașterea și abordarea formelor de violență în familie. Parteneriatul asumat astăzi va continua până la încheierea actualului Parteneriat de Colaborare încheiat de România și UNICEF cu orizont de timp 2017", a spus Ioana Liana Cazacu.

La rândul său, reprezentantul UNICEF în România a subliniat că violența este un fenomen complex, care lasă urme adânci asupra copiilor.

"Este important să lucrăm împreună atât în ceea ce privește prevenirea acestui fenomen prin pregătirea profesioniștilor de la nivel local — asistenți sociali, asistentele medicale comunitare, cât și în ceea ce privește conștientizarea de către părinți a efectelor violenței asupra copiilor", a declarat Sandie Blanchet.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686