"UE si NATO sa puna la dispozitia Ucrainei tehnica militara ca armata ucraineana sa nu devina carne de tun"

agerpres agerpres

Președintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă că va susține în Consiliul European ca statele UE și NATO să pună la dispoziția Ucrainei tehnică militară, astfel încât armata din această țară să nu devină "carne de tun".

"Soluțiile pe care le vom susține: statele membre UE și NATO să pună la dispoziția armatei ucrainene tehnică militară necesară pentru a nu face din armata ucraineană carne de tun, pentru a da șansa reechilibrării raportului de forțe", a spus șeful statului, pe Aeroportul "Henri Coandă", înainte de plecarea la Bruxelles.

Președintele Traian Băsescu participă sâmbătă la reuniunea extraordinară a Consiliului European, cât și la Summitul PPE.

Șefii de stat și de guvern se reunesc la finalul după-amiezii pentru un summit la Bruxelles, în contextul în care Rusia este acuzată că a angajat direct trupe în conflictul din Ucraina, provocând riscul unui război deschis între cele două țări.
Cei 28 au înăsprit mult sancțiunile împotriva Moscovei la finalul lui iulie, adoptând pentru prima dată măsuri menite să lovească în inima economiei ruse. Atitudinea Moscovei i-a obligat însă să ia în considerare noi sancțiuni pentru a face presiuni asupra președintelui Vladimir Putin.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686