Dinu Patriciu a murit

agerpres agerpres

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit, la vârsta de 64 de ani, la Londra, în urma unei boli hepatice. Acesta se mutase în capitala Marii Britanii în luna ianuarie, transmit marți televiziunile de știri.

''În această dimineață la Londra a murit Dinu Patriciu. Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace!'', scrie marți jurnalistul Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Dinu Patriciu a suferit un transplant de ficat la o clinica de lux din Milano, în decembrie 2012, rămânând ulterior sub tratament imunosupresor pentru ca organismul să nu respingă noul ficat.
Potrivit lui Dinu Zamfirescu, prieten al lui Dinu Patriciu, în ultimul timp acesta se lupta cu câteva infecții legate de operația pe care o suferise, arăta Antena 3.
Dinu Patriciu a fost la un moment dat considerat cel mai bogat român, cu o avere de 3 miliarde de euro. În 6 ani, Dinu Patriciu a cheltuit sau a pierdut aproape totul, astfel că în 2013, averea sa se micșorase la 250 de milioane de euro.
În ultimul an se mai știa despre fostul imperiu economic al lui Dinu Patriciu că ar mai cuprinde doar două firme, DP Holding și Marexin, și active imobiliare de 400 milioane de euro, în Germania și România. După propria mărturisire a magnatului român, averea sa se rezuma la doar 191 de milioane de euro.
Patriciu mai deținea o bancă în Georgia și o firmă de taxi aerian înregistrată în Marea Britanie.
În cadrul procesului de divorț intentat de soția sa, aceasta cerea aproximativ 100 de milioane de euro la partaj. Instanța însă a respins divorțul celor doi. În ultimii ani, Dinu Patriciu trăia în străinătate împreuna cu partenera sa, Melanie Chen.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top