Logo
Print this page

Adina Buzatu, la sediul DIICOT pentru audieri

stiripesurse.ro stiripesurse.ro

Adina Buzatu este audiată în aceasta dimineață la sediul DIICOT din Capitala, fiind vizată de procurori într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul DCCO au făcut, luni, 65 de percheziții domiciliare în București, dar și în alte județe ale țării. Ei vizează destructurarea unei grupări formată din 20 de persoane, specializată în infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. În București, perchezițiile au avut loc la Rin Grand Hotel, unde-și desfășurau activitățile patru firme suspectate. Printre cele patru figurează și firma creatoarei de modă Adina Buzatu. Ea ar urma să fie dusă la sediul DIICOT pentru audieri. Polițiștii DCCO au ridicat mai multe documente de la firmele vizate, scrie Hotnews.

Prejudiciul s-ar ridica la 100 de milioane de lei, anunțaseră anchetatorii încă de acum 5 luni.

Membrii grupării vizate de DIICOT au creat 120 de societăți comerciale și au înregistrat în contabilitate facturi fictive. Au beneficiat  de reduceri importante de impozit pe profit și TVA.  O parte din membrii grupării deschideau conturi personale și acceptau sume provenite din infracțiuni să fie transferate în respectivele conturi. Erau retrase ulterior și predale altor membrii ai grupului. O parte dintre societățile comerciale de tip fantomă erau radiate ulterior în scopul ascunderii originii activităților infracționale. În același timp, erau înființate societăți de tip fantomă noi sau erau cesionate părți sociale ale unor societăți comerciale deja înființate care erau transformate în societăți comerciale de tip fantomă.

© Albaiulianul. All rights reserved.