REGULI pentru asiguratorii care emit polite RCA

adevarul.ro adevarul.ro

Asiguratorii care emit polițe de răspundere civilă auto (RCA) vor trebui să aibă un anumit grad de solvabilitate pentru activitatea de asigurări generale şi vor fi obligați să menționeze pe polițele RCA comisionul de intermediere, care nu va depăşi 10% din primele încasate pe acest segment.

Aceste prevederi se regăsesc într-un proiect al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) care vizează modificarea şi completarea Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, puse în aplicare prin Ordinul CSA 14/2011.

Astfel, asigurătorii care emit poliţe RCA vor deţine pentru activitatea de asigurări generale un grad de solvabililitate, determinat ca raport dintre marja de solvabilitate disponibilă şi marja de solvabilitate minimă, de cel puţin 1,3.

De asemenea, ASF va obliga asigurătorii să menţioneze comisionul de intermediere pe polița de asigurare RCA atât în valoare absolută, cât şi ca procent aplicat primei de asigurare menţionate pe poliţă, fiind inclus ca valoare în prima de asigurare totală.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top