40 de demnitari vor fi audiati de DNA

stiripesurse.ro stiripesurse.ro

Procurorii DNA urmează să audieze peste 40 de demnitari în dosarul șpăgii de la trei ministere, pentru încheierea de contracte ilegale pentru licențe IT.

Procurorii DNA au început deja audierile în acest dosar chiar cu șeful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, care s-a prezentat luni la DNA în dosarul privind achizițiile IT din mai multe ministere.

Moraru a fost citat și săptămâna trecută, el declarând atunci, la intrarea în sediul DNA, că a fost chemat pentru a fi audiat ca martor.

Conform unor surse judiciare, în acest dosar vor fi audieri toată săptămâna.

Potrivit unui comunicat al DNA, acest dosar a fost deschis ca urmare a sesizării Direcției Naționale Anticorupție de către Corpul de Control al premierului, din data de 21 mai 2013, cu privire la închirierea și extinderea de licențe educaționale de către Ministerul pentru Societatea Informațională și Ministerul Educației Naționale.

Anchetatorii au relevat faptul că în perioada 2001-2011 conducerea Ministerului Educației, Ministerului de Interne și a Ministerului Societății Informaționale a primit mită pentru a încheia contracte pentru licențe IT, care însă nici nu au fost folosite pentru că nu se potriveau echipamentelor deținute de aceste instituții, informează sursa citată.

Contractele ar fi costat statul peste un miliard de euro. Iar în vizorul procurorilor au intrat nume grele ale demnitarilor care au condus cele trei ministere. Persoane precum  Ecaterina Andronescu, Alexandru Atanasiu, Mircea Miclea, Mihai Hâdau, Cristian Adomniței, Anton Anton, Emil Boc, Daniel Funeriu, Cătalin Baba, Ioan Mang, Liviu Pop și Remus Pricopie vor fi audiați, procurorii solicitând aviz pentru ridicarea imunității dobândite încă de pe vremea când aceștia conduceau Ministerul Educației. În anchetă au intrat și premierii care au condus România în ultimii ani, dar și miniștrii care au trecut pe la Interne.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top