Andrei Precupescu din Alba Iulia, la olimpiada internațională de limba germană

Andrei Precupescu din Alba Iulia,  la olimpiada internațională de limba germană

Un elev din Alba Iulia va participa la Olimpiada Internațională de Limba Germană Modernă.  Este vorba despre Andrei Precupescu elev al Liceului Teoretic „Sfântul Iosif” din Alba iulia, care va reprezenta România la Frankfurt am Main, în Germania, alături de încă o eleva din București.

Andrei are 18 ani, și este cunoscut și pentru numeroasele activități de voluntariat și inițiative comunitare în care se implică în Alba Iulia, în cadrul Asociației Pro Tinerețe și în proiectele YouthBank. În timpul liber joacă tenis sau cântă la orgă, scrie Digi24.ro.

„Olimpiada va avea loc în primele două săptămâni din august, în Germania, bineînţeles, în Frankfurt. Şi acolo suntem din multe ţări, din peste 50 de ţări şi sper că vom face o figură frumoasă. La germană, comparativ cu alte materii, e un mediu mai non formal, adică pe lângă probele scrise şi orale avem şi o probă de echipă unde ţi se vede mult creativitatea şi comunicarea şi competenţele sociale”, spune Andrei Precupescu.

Iar pasiunea pentru limba germană a descoperit-o întâmplător.

„Am locuit la Sebeş și acolo fiind mulţi saşi, aveam prieteni care vorbeau cu familia şi atunci am prins de la ei. Apoi am mers la grădiniţă şi aici a fost meritul părinţilor, la grădiniţă numai germană ne lăsa să vorbim şi când ne jucam, era regulă să ne jucăm în germană”, mai spune Andrei.

„Este un elev foarte bun şi nu numai la învăţătură şi la caracter, ceea ce contează pentru noi cel mai mult şi mă bucur că are această ocazie să meargă la Frankfurt, să vadă un oraş mare în Germania şi să reprezinte şcoala”, afirmă sora Maria, profesoară de limba germană.

Acum, visul lui Andrei este să studieze medicina, dar nu în România, ci în Germania.

„Învăţământul românesc scoate multe valori însă mi se pare un pic învechit. Învăţăm lucruri care erau valabile acum 20-30 de ani, pe care nu le mai putem folosi practic şi în ziua de astăzi”, spune Andrei, citat de Digi24.ro.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top