Logo
Print this page

Sebes: Italian cercetat pentru evaziune fiscala

stiripesurse stiripesurse

Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş au finalizat un dosar de evaziune fiscală cu propunere de trimitere în judecată a unui afacerist italian.

La data de 11.07.2014, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş, au finalizat un dosar penal şi au propus trimiterea în judecată a lui Nazzareno P. de 52 de ani, cetăţean italian, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, fapte prin care a prejudiciat bugetul de stat cu 112.324 lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Potrivit oamenilor legii, în perioada anilor 2011 – 2012, afaceristul italian a nu a vărsat la bugetul de stat sumele reprezentând contribuţiile şi impozite cu reţinere la sursă, creând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 112.324 lei, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală – „reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă”, prevăzută de art. 6 din Legea 241/2005.

© Albaiulianul. All rights reserved.