Teius: Un sofer a oferit mita, dar a dat peste un politist onest

Teius: Un sofer a oferit mita, dar a dat peste un politist onest

Un şofer din Mediaş a fost a fost prins în flagrant, vineri, în timp ce îi dădea bani unui poliţist din cadrul Poliţiei oraşului Teiuş pentru a-l convinge să-l scape de amendă. Poliţistul a anunţat procurorii, iar şoferul are acum dosar penal dare de mită.

La data de 11.07.2014, Adrian B. de 35 ani, din oraşul Mediaş a fost prins în flagrant în timp ce oferea bani unui poliţist din cadrul Poliţiei oraşului Teiuş, aflat în executarea serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier, pentru a-l determina să nu aplice sancţiunile prevăzute de lege.

În fapt, la data de 11.07.2014, la nivelul Poliţiei oraşului Teiuş a fost organizată o acţiune pe linia poliţiei rutiere având ca scop creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic prin prevenirea şi combaterea încălcării normelor legale care reglementează regimul de viteză şi efectuarea manevrei de depăşire, principale cauze ale accidentelor rutiere grave, soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate.

Astfel, în jurul orei 11.00 poliţiştii rutieri acţionau cu aparatul radar pe DN 14B pe un sector de drum unde efectuarea manevrei de depăşire era interzisă, restricţie semnalizată corespunzător prin indicator şi marcaj rutier. La ora 11.30, Adrian B., în timp ce conducea un autoturism, nu respectă regulile de circulaţie şi efectuează manevra de depăşire pe sectorul de drum cu restricţie, fapt pentru care poliţiştii au procedat la oprirea acestuia în vederea luării măsurilor legale care se impuneau.

La solicitarea documentelor, conducatorul auto a încercat să-i ofere poliţistului o sumă de bani pentru a-l determina să nu-I sancţioneze şi să nu-i reţină permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top