Infrangere pentru Voiculescu la ICCJ

stiripesurse.ro stiripesurse.ro

Surse judiciare susțin ca judecătorii ICCJ au respins cererea de strămutare a dosarului ICA depusă de Dan Voiculescu.

Astfel dosarul ICA rămâne la Curtea de Apel București.

În sala de judecată Gheorghiță Mateuț le-a cerut magistraților de la instanța supremă strămutarea dosarului de la Curtea de Apel București la o altă instanță din țară, declarând că presiunea mediatică excesivă a afectat imparțialitatea judecătorilor de la CAB.

În acest sens, avocatul a depus peste 300 de pagini cu articole negative din presă cu referire la Dan Voiculescu și dosarul ICA.

El a mai arătat că emisiunile televizate și articolele din presă au inoculat opiniei publice ideea falsă că Dan Voiculescu ar fi fost implicat în săvârșirea unor infracțiuni de corupție a judecătorului Stan Mustață de la CAB.

Avocatul a adăugat că, tot prin intermediul mass-media, anumite persoane au transmis că trebuie urgentată judecarea dosarului ICA, deoarece faptele se prescriu în luna decembrie 2014, lucru care nu este adevărat.

Gheorghiță Mateuț a contestat și modul în care au fost numiți în dosarul ICA judecătorii Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea, susținând că decizia Colegiului de Conducere de la CAB nu ar fi legală.

La final, avocatul a cerut ca, pe lângă mutarea dosarului, instanța supremă să anuleze și decizia CAB de impunere a sechestrului asigurător pe bunuri și acțiuni ale familiei Voiculescu

"Tot ce a spus domnul Mateuț este corect. Într-un stat de drept, instituțiile statului trebuie respectate, lucru pe care eu l-am făcut întotdeauna", a spus Dan Voiculescu în sala de judecată.

La ieșirea din sediul instanței, Dan Voiculescu a spus că el respectă Administrația Prezidențială, chiar dacă nu este de acord cu tot ce a făcut Traian Băsescu, iar "instituțiile nu trebuie confundate cu persoanele".

"Faptul că eu nu sunt de acord cu tot ce a făcut Băsescu în mandatele pe care le-a avut ca președinte, nu înseamnă niciun moment că nu respect instituția prezidențială. Pentru că Băsescu a fost, a venit și va pleca. Instituția prezidențială rămâne și trebuie să avem încredere în ea. Să nu mai confundăm persoanele care sunt vremelnic pe niște funcții cu instituțiile", a precizat Voiculescu.

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC "Bioprod" SA București.

Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.

AGERPRES

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686