Procurorii cer raportul Comisiei Nana

adevarul.ro adevarul.ro

Procurorii care anchetează retrocedările din comuna Nana au solicitat Camerei Deputaților raportul comisiei de ancheta Nana.

Parchetul General a demarat o ancheta în privința retrocedărilor din comuna Nana. O data cu începerea acestei anchete comisia parlamentara și-a încetat activitatea pentru a nu interfera cu acțiunea procurorilor. Aceștia acum vor însă să consulte informațiile și documentele strânse de comisia de ancheta, informații care ar putea constitui probe în dosar.

Procurorii precizează că, în perioada 2005-2010, în calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, ar fi participat la analizarea, verificarea, soluționarea și înaintarea în vederea validării cererilor depuse de către ei înșişi, rude ori afini ai lor, având ca obiect constituirea ori reconstituirea dreptului de proprietate a unor suprafețe de teren agricol. 
„În cauză, procurorii au dispus, miercuri, începerea urmăririi penale cu privire la faptele sesizate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale și fals în înscrisuri sub semnătură privată”, arată procurorii într-un comunicat e presă.   De asemenea, sursa citată precizează că în urma sesizării Corpul de Control al primului ministru s-a întocmit un dosar penal în ceea ce privește arendarea terenurilor din comuna Nana.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top