Amenintari violente intre Israel si Hamas, in urma rapirii unor adolescenti

foto DailyMail foto DailyMail

Cei trei adolescenţi israelieni dispăruţi în Cisiordania din 12 iunie au fost găsiţi morţi, anunţă surse oficiale israeliene citate de site-ul Ynetnews. Guvernul israelian promite “distrugerea” mişcării islamiste Hamas, după ce a anunţat o reuniune de urgenţă. Hamas a avertizat Israelul că “orice escaladare sau război va deschide pentru el porţile infernului”.

Armata israeliană a demolat casele unor persoane suspectate de răpirea celor trei adolescenţi

Armata israeliană a demolat luni seara casele a doi principali suspecţi în cazul răpirii celor trei adolescenţi israelieni găsiţi morţi la Hebron, în sudul Cisiordaniei ocupate, au afirmat martori, citaţi de AFP.

Hamas: Orice ofensivă a Israelului va deschide “porţile infernului”

Mişcarea Hamas a avertizat luni Israelul că “orice escaladare sau război va deschide pentru el porţile infernului” şi a ameninţat cu represalii, ca răspuns la declaraţiile oficialilor israelieni care au acuzat Hamas de moartea a trei adolescenţi răpiţi în Cisiordania, relatează AFP.

“Dacă ocupanţii se lansează într-o escaladare sau într-un război, asupra lor se vor deschide porţile infernului”, a declarat un purtător de cuvânt al Hamas în localitatea Gaza, Sami Abu Zuhri, exprimându-şi îndoielile cu privire la “versiunea israeliană” a răpirii adolescenţilor.

 Israelul promite “distrugerea” mişcării Hamas după asasinarea celor trei adolescenţi

Guvernul israelian promite “distrugerea” mişcării islamiste Hamas, căreia îi atribuie asasinarea celor trei adolescenţi israelieni găsiţi morţi în Cisiordania, relatează AFP.

“Israelienii au voinţa şi determinarea necesare pentru a suporta o operaţiune de lungă durată vizând distrugerea mişcării Hamas”, afirmă Danny Danon, adjunctul ministrului israelian al Apărării.

Cadavrele celor trei adolescenţi au fost descoperite luni seară în zona Khirbet Aranava, în apropiere de oraşul Hebron, în Cisiordania.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat luni seara că Hamas este responsabil de moartea celor trei adolescenţi israelieni şi va “plăti” pentru asta.

“Ei au fost răpiţi şi asasinaţi cu sânge rece de către animale cu chip uman”, a afirmat Netanyahu, potrivit Biroului său.

“Hamas este responsabil şi Hamas va plăti”, a spus el.

De asemenea, preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a convocat luni seara o reuniune de urgenţă a Autorităţii Palestiniene în legătură cu acest caz, a anunţat purtătorul său de cuvânt, Nabil Abu Rudeina.

“Abbas a convocat o reuniune de urgenţă (…) pentru a discuta despre evenimentele recente”, a declarat acest purtător de cuvânt, după anunţul privind moartea celor trei israelieni.

Potrivit site-ului de ştiri Ynetnews, forţele speciale israeliene se pregătesc pentru o eventuală intervenţie în satul Beit Kahil, situat în apropierea oraşului palestinian Hebron.

“O operaţiune a forţelor speciale ar putea fi declanşată imediat ce vor fi suficiente informaţii”, a declarat un oficial israelian.

Cei trei adolescenţi israelieni – Eyal Yifrah (în vârstă de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) şi Naftali Frenkel (16 ani) – dispăruseră pe 12 iunie în Cisiordania. Naftali Frenkel are şi cetăţenie americană. Israelul afirmă că cei trei au fost răpiţi de o celulă a mişcării islamiste Hamas, ameninţând cu operaţiuni militare în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Mediafax

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686