Porosenko a discutat cu Putin despre aplicarea planului sau de pace in estul Ucrainei

Sursa imagine: ziarelive.ro Sursa imagine: ziarelive.ro

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a discutat la telefon cu omologul sau rus Vladimir Putin despre detaliile si punerea in aplicare a planului de pace prezidential in estul separatist al Ucrainei, a anuntat serviciul de presa al Presedintiei ucrainene, citat de Ukrinform, informeaza Mediafax.ro.

"Petro Porosenko a mentionat necesitatea eliberarii ostaticilor si instaurarea unui regim de control la frontiera dintre Ucraine si Rusia", a afirmat Presedintia intr-un comunicat.

"Presedintele ucrainean a subliniat ca spera ca planul sau de pace va fi sustinut, asa cum este sustinuta initiativa de incetare a focului" in Estul separatist, potrivit comunicatului citat.

La randul sau, Putin si-a exprimat sustinerea fata de eforturile indreptate spre detensionarea situatiei in regiunile Donetk si Lugansk si s-a declarat in favoarea implementarii planului de pace a presedintelui ucrainean.

"Presedintele Rusiei a discutat (cu Porosenko) despre problemele legate de relatiile ruso-ucrainene, subliniind in special importanta incetarii focului in zonele de conflict din sud-estul Ucrainei", a declarat purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov.

Marti seara, presedintele rus si omologul sau ucrainean au discutat despre o eventuala incetare a focului, dupa ce doi jurnalisti rusi au fost ucisi in conflictul care opune armata ucraineana militiilor proruse din estul tarii.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top