Logo
Print this page

Poliţiştii l-au reţinut pe un infractor voiajor care a încercat să fure din căminul unui liceu din Alba Iulia

Poliţiştii l-au reţinut pe un infractor voiajor care a încercat să fure din căminul unui liceu din Alba Iulia

 

 

 

La data de 26.03.2014, orele 09:45, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, în timp ce se aflau în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, au observat doi bărbaţi care alergau unul după altul, cel din urmă strigând „prindeţi hoţul”.

Poliţiştii au pornit în urmărirea „hoţului” şi, în scurt timp, au reușit să-l prindă.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că în dimineaţa zilei de 26.03.2014, în jurul orelor 9,40, S.D.I., de 45 de ani, din orașul Victoria, judeţul Braşov, a pătruns în căminul unui liceu din Alba Iulia, situat pe strada Muşeţelului, cu intenţia de a sustrage bunuri.

Întrucât a fost observat de un tânăr în vârstă de 24 de ani, reprezentant al căminului, a renunţat la intenţia de a comite furtul şi a părăsit în fugă căminul, fiind urmărit de către doi tineri din cămin.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că S.D.I., cunoscut cu antecedente penale şi ca infractor voiajor, este bănuit de comiterea, la data de 24.02.2014 a unui furt din același cămin, ocazie cu care ar fi sustras un laptop, un hard disk extern  precum şi suma de 700 de lei, în dauna unuia dintre elevii ce locuieşte în internat.

Faţă de S.D.I. a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 27.03.2014, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba cu propunerea de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 zile sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă de furt calificat.

 

 

 

© Albaiulianul. All rights reserved.