Noi succese pentru tinerii şahişti albaiulieni

Noi succese pentru tinerii şahişti albaiulieni

 

 

 

Weekendul trecut a fost unul plin pentru tinerii şahişti albaiulieni, care se pregātesc intens pentru campionatele naţionale de juniori, programate a se desfāşura în prima jumātate a lunii aprilie la Cāciulata.

Localitatea harghiteanā Odorheiul Secuiesc a fost gazda finalei Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la şah, la fiecare dintre cele patru secţiuni (bāieţi gimnaziu, fete gimnaziu, bāieţi liceu, fete liceu) luând startul cate un reprezentant al fiecārui judeţ şi al municipiului Bucureşti. Judeţul nostru a fost reprezentat de câştigātorii fazei judeţene Mihnea Costachi (Şcoala gimnazialā “Ion Agârbiceanu” Alba Iulia), Maria Ileanā (Şcoala gimnazialā “Avram Iancu” Alba Iulia), David Cordea (Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia) şi Bianca Tincu (Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş). Aşa cum era de aşteptat, Mihnea Costachi a avut o evoluţie foarte bunā, obţinând 6 victorii şi o singura remizā în cele 7 partide jucate. În mod normal un asemenea rezultat îţi garanteazā locul 1 la aproape orice turneu, însā de aceastā datā Mihnea a fost ocolit de şansā clasându-se la final doar al doilea, la egalitate de puncte cu primul clasat Andrei Dolana (Bucureşti), dar având un coeficient de departajare Bucholtz inferior. Foarte aproape de o clasare de podium s-a aflat şi David Cordea, însā înfrângerea din ultima rundā l-a aruncat pe locul 7, la doar un punct de câştigātorul turneului Mihai Bidā (Dolj). O evoluţie onorabilā au avut şi fetele care ne-au reprezentat în competiţie, ambele acumulând 3,5 puncte din 7 partide, Bianca Tincu clasându-se pe locul 21 în competiţia elevelor de liceu, în timp ce Maria Ileanā a ocupat locul 25 în secţiunea elevelor de gimnaziu. Felicitāri tuturor elevilor albaiulieni şi profesorului Cornel Breaz pentru aceste rezultate, cele mai bune din istoria participārilor la faza naţionalā a ONSS la şah!

Un alt junior albaiulian cotat cu şanse la medalii în competiţia naţionalā de luna viitoare, Radu Ţâmpea (8 ani) s-a deplasat în weekend la Cluj Napoca, unde a luat startul alāturi de colegul de antrenamente Iustin Ciorgovean (12 ani) şi antrenorul lor Marius Ceteraş la openul de seniori “Memorialul Mircea Rādulescu”, turneu care a reunit la start 70 de jucātori. Deja obişnuit cu confruntārile cu jucātorii adulţi, Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) a jucat fārā emoţii obţinând 4 puncte în 7 partide, rezultat cu care s-a clasat pe locul 27 în clasamentul general şi pe locul 1 la categoria copii sub 10 ani. De remarcat şi evoluţia bunā a lui Iustin Ciorgovean, debutant într-o competiţie de seniori de un asemenea nivel, care a obţinut 3,5 puncte din 7 partide, locul 32 în clasamentul general şi locul 4 în clasamentul juniorilor sub 14 ani. Participarea lui Iustin Ciorgovean la competiţie a fost posibilā datoritā sprijinului acordat de firma IPEC şi al Fundaţiei Comunitare Alba. Un rezultat excelent a fost obţinut de maestrul aiudean Ionel Miron, clasat pe locul 4 cu 5,5 puncte din 7 partide, dupā Teodor Anton (Medicina Timişoara) 6p, Alexandru Pop (CS Otopeni) şi Sandor Ferenczi  (ACS Mureş 2004 Târgu Mureş) ambii cu 5p, în timp ce maestrul FIDE Marius Ceteraş s-a clasat pe locul 6, cu 3 victorii, 3 remize şi o jumātate de punct primitā din oficiu în runda a 3-a când nu a putut participa la turneu.

Nu în ultimul rând trebuie remarcatā evoluţia pozitivā a juniorului teiuşan Adrian Sechereş, legitimat la CSS Timişoara, care s-a clasat pe locul 7 în Cupa Oraşului Bicaz, la doar o jumātate de punct de câştigātorul turneului, maestrul internaţional Lucian Filip (CSM Lugoj) şi la egalitate de puncte cu marele maestru internaţional Vasile Sānduleac (Moldova) şi maestrul FIDE Vlad Ungureanu (Politehnica Iaşi), clasaţi pe urmātoarele locuri pe podium.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686