Si societatile de asigurari au dureri de cap

Si societatile de asigurari au dureri de cap

Nu ne ajunge scandalul de la ASF, nu ne ajung nenumaratele cazuri in care dosarele de daune au fost ignorate, onorate partial sau amanate sine die, informeaza Cotidianul.ro.

Acum apar slabiciuni si amenintari cu insolventa chiar si pentru societati de asigurari ce pareau mult mai solide decat altele. Nu mai departe, o cunoscuta societate de asigurari, Omniasig, este amenintata cu insolventa. O adresa de la ASF a fost deja inaintata la Tribunalul Municipiului Bucuresti pentru declansarea operatiunii. Despre ce este vorba? O societate comerciala din Pitesti, MD Mecanic Benz 2003 SRL, a incheiat (in anul 2009) un contract cu BCR Asigurari VIG SA, care mai apoi a fuzionat cu Omniasig Vienna Insurance Group, ”societate de asigurare in sistem dualist” pentru furnizarea pieselor de schimb necesare autoturismelor avariate ale asiguratilor. Totul a mers ca pe roate pana cand Omniasig n-a vrut sa mai plateasca. Pagubita cu aproape un milion de lei (891.860 lei), MD Mecanic Benz a incercat sa isi recupereze banii, insa fara succes. In cele din urma, MD Mecanic Benz s-a adresat tribunalului si a inaintat o cerere de insolventa a Omniasig.

”Ne asteptam la multe surprize din partea clientilor, dar niciodata nu ne-am imaginat ca o societate de asigurari cu pretentii ca Omniasig sa ne tranteasca usa in nas si sa ne produca o asemenea paguba”, ne-a declarat unul dintre responsabilii societatii comerciale din Pitesti.

Mai sunt cativa pasi pana cand asiguratii vor afla rezultatul unei sentinte judecatoresti mai mult decat surprinzatoare.

Corectnews.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top