Ziua Femeii sărbătorită în aşezămintele care oferă servicii pentru vârstnici din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia

Ziua Femeii sărbătorită în aşezămintele care oferă servicii pentru vârstnici din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia

 

 

 

Ziua Femeii a fost sărbătorită la sfârşitul săptămânii trecute în aşezămintele care oferă servicii pentru vârstnici din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. Doamne ocrotite sau care primesc servicii de îngrijire în cadrul reţelei social-filantropice din judeţele Alba şi Mureş, care formează Arhiepiscopia Alba Iuliei, au primit flori, mici cadouri şi felicitări.

La Alba Iulia, spre exemplu, femeile care beneficiază de serviciile socio-medicale de îngrijire la domiciliu au fost vizitate zilele trecute de asistenţii sociali ai Asociaţiei Filantropia Ortodoxă şi au primit flori şi felicitări.

„Primăvara este luna în care femeile trebuie sărbătorite astfel încât am vrut şi noi să fim alături de beneficiarele noastre. Sperăm că o floare şi un gând bun a adus primăvara şi în sufletul acestor bunici încercate de ani şi de greutăţile vieţii ” a spus Maria Cengher, coordonatorul Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia.

Peste 800 de vârstnici din judeţele Alba şi Mureş sunt ocrotiţi sau beneficiază de servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu prin aşezămintele patronate de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei.

Cu binecuvântarea ierarhului nostru Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, în cele două judeţe funcţionează  şapte centre rezidenţiale care au 125 de vârstnici beneficiari, un centru de zi pentru vârstnici cu 50 de beneficiari şi 17 servicii socio – medicale care oferă îngrijire la domiciliu pentru un număr de peste  600 de bătrâni.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top