Meteo: Primavara vine cu mai multe vesti rele - prognoza pana in mai

Meteo: Primavara vine cu mai multe vesti rele - prognoza pana in mai

Meteorologii au realizat o prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni, care vine atat cu vesti bune, cat si cu vesti rele. Daca in aprile va fi mai cald decat in mod normal in unele zone, lunile aprilie si mai vin cu temperaturi destul de scazute.

Martie

Vremea va fi normala pentru prima luna de primavara, cu temperaturi apropiate de media multianuala de 3 grade Celsius. Exceptie vor face zonele din sud-estul, sudul si vestul tarii, unde valorile termice vor fi mai ridicate.

De asemenea, va ploua mai mult decat in mod normal in aproape toata tara, precipitatiile depasind media normala de 35 de litri pe metru patrat. In schimb, cantitatea de precipitatii din sud-estul tarii se va incadra in limitele obisnuite.

Aprilie

Temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada, in jurul valorii medii de 9 grade Celsius, in afara de regiunile sudice ale tarii, unde va fi ceva mai frig.

In plus, ploile vor fi mai insemnate cantitativ decat ar trebui, media multianuala fiind de 51 de litri pe metru patrat. Exceptie fac arii restranse din sud si est, unde precipitatiile nu vor depasi media.

Mai

Ultima luna de primavara va fi destul de racoroasa, cu valori sub cele obisnuie, respectiv de 14 grade in medie, in majoritatea regiunilor tarii. Totusi, temperaturile se vor apropia de cele normale in sud-estul si vestul teritoriului.

In ceea ce priveste ploile, ele vor fi normale pentru aceasta perioada in aproape toata tara, cu o medie multianuala de 75 de litru pe metru patrat.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top