Cea mai mare comoara din aur descoperita vreodata in SUA, gasita sub un copac

Cea mai mare comoara din aur descoperita vreodata in SUA, gasita sub un copac

 

 

 

O familie din California a facut o descoperire extrem de valoroasa pe proprietatea ei: cea mai mare comoara din aur gasita vreodata in Statele Unite. Tezaurul din secolul al XIX-lea este estimat la peste 10 milioane de dolari si consta in 1.427 de monede de aur.

Cuplul de americani a facut uimitoarea descoperire sub un copac din curtea lor, potrivit Daily Mail.

Monedele din aur dateaza din perioada 1847-1894 si au fost ascunse in opt cutii de-a lungul unui traseu pe care familia l-a facut ani de zile.

"Aproape toate cele 1.427 de monede nu au fost puse in circulatie, fiind in stare foarte buna", a spus David Hall, de la Professional Coin Grading Service, care le-a autentificat recent.

Desi valoarea nominala a unei monede din aur este de aproximativ 27.000 de dolari, unele dintre ele sunt atat de rare, incat ar putea valora 1 milion de dolari bucata.

"Nu-mi place sa spun o data in viata pentru orice lucru, dar nu ai o asemenea oportunitate sa te ocupi de acest tip de material, o comoara ca asta, niciodata", a declarat numismatul Don Kagin, care a evaluat comoara.

Familia nu are nicio idee despre cine ar fi putut pune monedele de aur acolo. Cuplul a dorit sa ramana anonim, pentru a evita o goana dupa aur pe proprietatea acestuia.

Monedele de 5, 10 si 20 de dolari sunt extrem de rare. Familia planuieste sa vanda comoara prin intermediul Amazon, dorind sa-si pastreze cateva monede ca suveniruri.

Inainte de a le vinde, cuplul a imprumutat unele dintre monede Asociatiei Numismatice Americane, pentru expunerea lor intr-o expozitie, care se va deschide joi, la Atlanta.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top