Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

CONTINUA ACTIVITATEA CENTRULUI DE INFORMARE EUROPE DIRECT REGIUNEA CENTRU

CONTINUA ACTIVITATEA CENTRULUI DE INFORMARE EUROPE DIRECT REGIUNEA CENTRU

  ADR Centru va continua si in anul 2014 seria activitatilor de informare a cetatenilor Regiunii Centru cu privire la Uniunea Europeana, la strategiile de dezvoltare locala sau regionala, dar si cu privire la drepturile si responsabilitatile celor 2,3 milioane de locuitori din Regiune, in calitate de cetateni europeni. Cu un grant in valoare de 20.000 euro, ADR Centru va organiza in anul 2014 seminarii, conferinte si concursuri, realizand in acelasi timp materiale informative si obiecte promotionale, de care vor beneficia cetatenii din cele sase judete ale Regiunii Centru, respectiv din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.  
 
    ”Este cel de-al doilea an de activitate al Centrului Europe Direct din cadrul ADR Centru la nivelul Regiunii Centru. Ca si in anul care a trecut, si in acest an vom continua sa alocam timp si resurse pentru desfasurarea unor suite de activitati si evenimente pentru informarea cetatenilor, vom sustine mediul privat si public cu informatii utile referitoare la fondurile alocate de catre Uniune, vom utiliza instrumente si metode de comunicare diverse, pentru a transmite informatiile la toti cetatenii din regiune. In mod special, vom incerca in primul trimestru al acestui an sa ne axam pe implicarea cetatenilor, pentru participarea lor la votul din luna mai, deoarece pentru noi toti este anul important in care se vor desfasura alegerile europarlamentare”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.
   Pe parcursul anului 2013, echipa Centrului de Informare Regiunea Centru a raspuns la numeroase solicitari de informatii venite din partea cetatenilor din Regiune, dar si din alte judete ale tarii. Peste 300 de persoane au participat la cele patru evenimente organizate de catre Centrul Europe Direct din cadrul ADR Centru, pe teme privind protectia mediului, dezvoltarea durabila a zonelor rurale si drepturile cetatenilor. De asemenea, prin intermediul paginii de internet a Centrului (www.europedirect-adrcentru.ro), prin intermediul retelei de socializare Facebook si a diverselor medii electronice de comunicare, cetatenii Regiunii Centru au fost permanent informati cu privire la temele europene de actualitate. Centrul Europe Direct Regiunea Centru i-a provocat pe ziaristii din Regiune ”sa aduca Europa” la intelegerea cetatenilor, prin intermediul unui concurs cu premii adresat lor. Acest concurs va fi continuat si in anul 2014, alaturi de un concurs de fotografii pentru toti cetatenii si de un cros, la care vor putea participa elevii, toate fiind finalizate prin acordarea de premii pentru cei situati pe primele locuri. 
   Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru functioneaza in cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru in perioada 2013-2017, in baza unui acord cadru incheiat Comisia Europeana si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru la inceputul anului 2013. Obiectivul general al Centrului il constituie imbunatatirea nivelului de informare al cetatenilor Regiunii Centru in ccea ce priveste drepturile cetatenilor, legislatia europeana, programele de finantare, activitatile institutiilor europene. In baza acordului specific privind functionarea Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru in 2014, semnat de ADR Centru si Comisia Europeana in 4 februarie 2014, pe parcursul acestui an Centrul va desfasura actiuni de informare referitoare la alegerile europarlamentare, programele si oportunitatile europene existente in domeniul afacerilor, cercetarii, educatiei si culturii.
  Astfel, cetatenii din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu prin intermediul Centrului Europe Direct, vor fi informati si pe parcursul urmatorilor ani asupra oportunitatilor de finantare, a drepturilor pe care le au daca vor sa munceasca, sa calatoreasca sau sa studieze in alte state membre si asupra activitatatilor institutiilor Uniunii Europene. Reprezentantii Centrului pot fi contactati la tel 0358/403121, la e-mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , sau direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686