Logo
Print this page

AJOFM Alba informează agenţii economici, persoanele fizice şi juridice cu privire la obligaţiile pe care le au, în conformitate cu legislaţia în vigoare

AJOFM Alba informează agenţii economici, persoanele fizice şi juridice cu privire la obligaţiile pe care le au, în conformitate cu legislaţia în vigoare

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba informează agenţii economici, persoane fizice şi juridice care angajează personal în vederea desfăşurării activităţii, că în conformitate cu prevederile: Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare; Normele Metodologice din 20 februarie 2002 de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin H.G 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare, au următoarele obligaţii:
     - Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
     - Angajatorii au obligaţia să comunice AJOFM , ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate potrivit prevederilor legale deja existente, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii.
  Prin locuri de muncă vacante, se înţelege locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, precum şi locurile de muncă nou create.
  Comunicarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante se va face pe suport de hârtie sau  e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  Necomunicarea lunarã a locurilor de muncă vacante constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei.

  Amenzile contravenţionale pot fi aplicate si persoanelor juridice. Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se realizeazã de organele de control ale Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi de către alte organe care, potrivit legii, au dreptul să efectueze control.
  Pe de alta parte, agenţii economici care anunţă la AJOFM  locurile vacante beneficiază gratuit de serviciile de mediere a muncii, respectiv preselecţia candidaţilor corespunzător cerinţelor locurilor de muncă oferite şi în concordanţă cu pregătirea, aptitudinile, experienţa şi cu interesele acestora.

© Albaiulianul. All rights reserved.