Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Specialiştii consultanti ai Camerei Agricole judetene Alba, continua seria intalnirilor cu fermierii din localitatile judetului Alba

Specialiştii consultanti ai Camerei Agricole judetene Alba, continua seria intalnirilor cu fermierii din localitatile  judetului Alba

   Sunt supuse atentiei reglementari importante cu privire la ecoconditionalitate, bunele conditii agricole si de mediu, depozitarea pesticidelor si directivele privind nitratii., adaptarea la schimbarile climatice , noutati legislative din domeniul agricol  .
  Informatiile sunt de un real folos, deoarece nerespectarea de catre agricultori  a  normelor  de ecoconditionalitate  poate duce  la reducerea platilor sau excluderea de la plata, pentru unul sau mai multi ani,  functie de gravitatea sau persistenta  nerespectatii obligatiei.
  In localitatea Sugag, agricultorii si-au format un obicei foarte bun, ca in fiecare duminica dupa slujba de la biserica sa se adune in fata primariei si sa vorbeasca cu autoritatile locale despre problemele  care  îi frământă .
   Recent specialistul consultant al  camerei agricole  ing  Popa Frasina   in colaborare  cu reprezentantii  administratiei publice : primarul localitatii d-nul Jinar Constantin, viceprimarul d-nul Vasile Ghiorghioiu   precum si  presedintele Asociatiei crescatorilor de bovine “Valea Frumoasei “  d-nul Vasile Cernat  au organizat  o intalnire  cu agricultorii  din zona .
   S-au prezentat informaţii  despre  normele  pe care  acestia  trebuie  sa  le respecte  pentru a evita sanctiunile la plata subventiilor,  precum si alte noutati din domeniul agricol.
  Pentru fermierii din zona montata si nu numai, exploatarea rationala a pajistilor pemanente se face prin asigurarea unui nivel minim de pasunat de 0,3 UVM/ha sau prin cosirea o data pe an si curatirea acestora de vegetatia nedorita.  Toti agricultorii care exploateaza pajisti permanente vor tine evidenta intr-un registrul special care trebuie completat la zi
   In vederea prevenirii contaminarii apelor cu nitrati, agricultorii trebuie sa respecte pe toata suprafata exploatatiei cerinte minime pentru utilizarea ingrasamintelor si pesticidelor pastrand  distanta de fertilizare  si  depozitare a ingrasamintelor fata de sursele de apa  potabila, iar  in apropierea statiilor de captare a apei potabile nu va fi folosit nici un tip de fertilizant la o distanta mai mica de 100 m. 
   O mai veche nemultumire a  crescatorilor de animale din zona  este acea  ca intampina  greutati  in valorificarea   productiei  in ce priveste  piata de desfacere  si  preturile  scazute   desi produsele obtinute de ei sunt de calitate superioara.
  De asemenea  si-au prezentat  autoritatilor dorinta  de a avea un laborator  pentru analiza laptelui in vederea respectarii  pentru viitor a cerintelor de calitate a laptelui .
  Este necesar  ca drumurile de acces  ale turmelor de animale   către păşuni să fie bine  stabilite , limitate şi corespunzătoare  din punct de vedere  al traficabilităţii pentru că acestea sunt utilizate şi pentru traficul utilajelor şi a vehiculelor  agricole   necesare în fermă. Astfel de intalniri au avut loc  si in  alte localitati din judet conform programului stabilit si comunicat .
 
        Graficul întălnirilor cu   fermierii din  judeţul ALBA
Perioada : 10 -16  februarie  2014
 
Nr. crt    
Camera Agricola Judeteana  Alba (CAJ)  / Centrul Local    
Specialist/ consultant   
Data    
Locatia

1.    CAJ Alba / Ocna Mureş    Gherasim Simona     Luni ,10.02, ora 10                Primaria  Unirea
2.    CAJ Alba    Rus  Mircea
Paltineanu Ileana     Marti 11.02, ora 13    Primaria  Pianu de Sus
3.    CAJ Alba    Oancea Dana
Popa Ioan     Miercuri ,12.02, ora 9,30     Primaria Berghin
4.    CAJ Alba/  Crăciunel    Cristea   Iovuţa     Miercuri , 12.02, ora 10    Primaria Valea Lunga
5.    CAJ Alba    Dragut Ovidiu
Oancea Dana     Joi, 13.02 ora 11    Primaria  Aiud 
6.    CAJ Alba    Rus  Mircea
Paltineanu Ileana    Joi, 13.02 ora 12    Primaria   Vintu de Jos 
7.    CAJ Alba /Teiuş     Opruta Ilie     Joi, 13.02 ora 12    Cabana  Râmeţ
8.    CAJ Alba    Oancea Dana
Dragut Ovidiu    
Joi, 13.02, ora 17                          
Primaria  Cricau
9.    CAJ Alba /Şona     Anghel Gheorghe    Vineri ,14.02 ,ora 10    Primaria Sona

10.    CAJ Alba /Sebes     Popa Frasina     Duminica,  16.02. 2014, ora 12     Primaria  Daia Româna

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top