Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

România este pe locul şase din 20 de ţări, într-un top privind viteza de conectare la Internet

România este pe locul şase din 20 de ţări, într-un top privind viteza de conectare la Internet

  România se află pe locul şase din 20 de ţări într-un clasament privind viteza de conectare la Internet realizat trimestrial de compania americană Akamai Technologies, în care prima poziţie este ocupată de Hong Kong.
  Clasamentul, realizat pentru perioada iulie-septembrie 2013, a fost realizat în funcţie de viteza maximă de conectare, în traficul realizat prin reţeaua globală a companiei, relatează Bloomberg.
  România, cu o viteză medie de conectare de 45,4 megabiţi pe secundă, mai mică cu 4,4% faţă de viteza înregistrată în trimestrul precedent, a coborât de pe poziţia a treia pe poziţia a şasea.
  Statele Unite se află doar pe locul 13, unul dintre motive fiind suprafaţa mare a ţării, care face dificilă instalarea pe întreg teritoriul a cablurilor din fibră optică.
  Romania este devansată în ordine de Hong Kong, Coreea de Sud, Japonia, Singapore şi Israel.
  Pe poziţia a şaptea se află Letonia, Akamai Technologies explicând că ţările mici reuşesc mai repede să instaleze tehnoloigia necesară Internetului de mare viteză.
  Bulgaria este pe locul 12, cu o viteză de conectare de 37 megabiţi pe secundă, de peste două ori mai mare decât media globală.
  Marea Britanie se află pe locul 16, cu o viteză de 35,7 megabiţi pe secundă, cu 3,9% mai scăzută faţă de trimestrul precedent, dar cu 27% mai rapidă faţă de acum un an.
  Akamai Technologies este un operator american de reţea de Internet din Cambridge, Massachusetts - SUA, prin intermediul căruia are loc 15%-20% din traficul total de Internet la nivel mondial.
SURSA: mediafax.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top