Logo
Print this page

Iata cum scapi de stresul de la locul de munca!

Iata cum scapi de stresul de la locul de munca!

  Cu totii resimtim stresul de la birou, chiar daca o facem intr-un mod diferit. Si este foarte important sa incercam, pe cat posibil, sa scapam de acest stres, care nu face decat sa ne ingreuneze munca si sa ne afecteze sanatatea. Iata cateva sfaturi despre cum poti sa scapi de stresul de la locul de munca!


Gaseste-ti un job stabil. Pentru majoritatea oamenilor, un loc de munca provizoriu nu face decat sa aduca batai de cap si un nivel de stres considerabil mai mare. Asadar, specialistii recomanda sa incerci sa iti gasesti un loc de munca stabil, de unde sa nu mai pleci si care sa iti fie pe plac din punct de vedere financiar.

Si aspectul financiar este important. Stim foarte bine ca in Romania, salariu mediu este cu mult sub nivelul U.E. Iar acest lucru ii face pe romani sa fie si mai stresati la locul de munca. Faptul ca nu castiga suficient de mult pentru a trai decent, pentru unele persoane poate fi un adevarat factor de stres. Tot specialistii sunt cei care recomanda sa incerci sa ai si o a doua sursa de venit, dintr-o activitate auxiliara.


Relatia cu seful. Aici, nivelul de stres depinde in special de tipul managerului tau. Daca este un manager care se foloseste de frica pentru a va domina, atunci este un factor de stres in plus. In schimb, daca managerul este un om bland si calm, cu care te poti intelege si poti discuta fara sa existe riscul sa iti pierzi locul de munca, acest lucru te va ajuta sa nu mai fii atat de stresat.

Relatia cu colegii. Credeai ca colegii nu sunt importanti? Ei bine, te-ai inselat! De fapt, relatia pe care o ai cu colegii iti poate afecta rezultatele la locul de munca. Mai ales daca lucrezi in echipa, va trebui sa gasesti o cale sa te intelegi cu toti, pentru a nu afecta performantele intregului grup.

Lipsa de pasiune. Asa cum spuneam si mai sus, este foarte important sa iti gasesti un job care sa iti placa. Lipsa pasiunii in ceea ce faci se va vedea imediat in rezultate si in felul in care iti faci treaba. Gaseste modalitati prin care sa iti placa ce faci, chiar daca nu este job-ul tau de vis si munceste pentru a ajunge acolo unde iti doresti.

Orele suplimentare. Nu cred ca exista vreun loc de munca, in Romania, unde sa nu trebuiasca sa stai macar jumatate de ora dupa program, pentru a-ti termina treaba. Si acest lucru poate fi un factor de stres, mai ales daca lucrezi perioade mari de timp (adica peste 9 ore). Incearca sa iti termini treaba la timp si nu accepta orele suplimentare decat daca iti sunt platite, asa cum este legal (reginele.ro).

© Albaiulianul. All rights reserved.