Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Proiect de monitorizare a consumurilor de utilităţi în unităţile de învăţământ propus de Primăria Alba Iulia

Proiect de monitorizare a consumurilor de utilităţi în unităţile de învăţământ propus de Primăria Alba Iulia

  Unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza municipiului Alba Iulia, vor avea în viitorul apropiat sisteme de monitorizare a consumului de utilităţi ( energie electrică, apă şi gaz metan). Primăria municipiului a luat această decizie de implementare a sistemului pentru a reuşi gestionarea mai eficientă şi reducerea cheltuielilor.
  S-a elaborat un regulament de stabilire a modalităţilor de urmărire lu înregistrare a consumului, dar şi intervenţiile necesare pentru instalaţiile aferente. Conform noului sistem, unităţile de învăţământ vor transmite consumurile către Biroul Administrare Clădiri şin subordinea Consiliului Local Alba Iulia, până pe data de 10 a fiecărei luni. Fiecare din cele trei tipuri de utilităţi vor dispune de reguli specifice, ce vor cuprinde limite maxime şi minime ale temperaturii în catul centralelor termice, interzicerea utilizării consumatoarelor de energie pe timpul nopţii, la sfârşit de săptămână şi în vacantele şcolare. De asemenea, conforma acestui regulament se va interzice consumul de apă în alte scopuri decât pentru activitatea unităţilor de învăţământ.
  Regulamentul a fost transmis în luna decembrie 2013 tuturor unităţilor şcolare din municipiu pentru propuneri şi modificări. După faza dezbaterii publice, acesta va intra în şedinţa de Consiliu Local Alba Iulia, pentru aprobare. În caz de vot pozitiv, regulamentul va intra în vigoare.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top