Logo
Print this page

Cum va fi vremea in primele zile ale lui 2014

Cum va fi vremea in primele zile ale lui 2014

  Administratia Nationala de Meteorologie a publicat, luni, o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor, ce vizeaza toate zonele din tara, pentru urmatoarele doua saptamani, adica intervalul 30 decembrie - 12 ianuarie.
  Astfel, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, temperaturile pe timpul zilei mentinandu-se peste pragul de inghet in aproape toata tara. Totodata, sunt mici sansele unor ninsori, fiind prognozate ploi slabe si precipitatii mixte, in functie de regiune, in partea a doua a intervalului.
  Iată cum va fi vremea în perioada următoare, în funcţie de regiune:
 

Transilvania

In tot intervalul de prognoza vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta regiune si doar in estul ei se vor inregistra, izolat, cateva nopti cu ger. Astfel, se preconizeaza a se realiza medii pozitive ale temperaturilor maxime ce vor oscila intre 2 si 5 grade si medii usor negative ale temperaturilor minime, cuprinse intre -4 si -2 grade.

Intre 30 decembrie si 2 ianuarie nu se estimeaza precipitatii, dar in intervalele 3-7 ianuarie si 10-12 ianuarie temporar vor fi posibile precipitatii slabe, mixte.
 

Maramures

  Intre 30 decembrie si 2 ianuarie vremea se va raci usor, iar in urmatoarele 3 zile va reveni treptat la valorile termice de la inceputul intervalului. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se va pastra acelasi fond de vreme calda pentru aceasta perioada a anului, cu variatii mici de la o zi la alta ale temperaturii aerului.
  In aceste conditii, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 3 si 5 grade, iar media temperaturilor minime va fi in jur de -3 grade in noptile mai reci si apropiata de 0 grade in cele usor mai calde. Pina pe 2 ianuarie nu se asteapta precipitatii, iar intre 3 si 12 ianuarie acestea isi pot face aparitia in fiecare zi, si vor fi predominant sub forma de ploi slabe.

Crisana

  In primele trei zile vremea se va raci usor, dar, pe ansamblul celor doua saptamani ale intervalului, va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada. Si in aceasta regiune valorile de temperatura vor avea variatii mici de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 5 si 7 grade, iar media temperaturilor minime va tinde spre -2 grade in noptile mai reci si va fi in jur de 1 grad in cele putin mai calde.
  Pina pe 2 ianuarie vor fi posibile cu totul izolat burnite, iar intre 3 si 12 ianuarie in fiecare zi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor predominant sub forma de ploaie va fi relativ ridicata.

Banat

  In cele doua saptamani ale intervalului, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, iar valorile de temperatura vor avea variatii destul de mici de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 5 si 8 grade, iar media temperaturilor minime din aceasta regiune va tinde spre -1 grad in cele mai reci nopti si va fi in jur de 1 grad in cele mai calde.
  Precipitatiile vor fi in general slabe. Acestea vor fi, intre 30 decembrie si 2 ianuarie, sub forma de burnite, iar ulterior vor fi mai ales ploi si vor avea o probabilitate de aparitie zilnica.

  Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor, mai transmite ANM.
Sursa: ziare.com

© Albaiulianul. All rights reserved.