Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Curtea de Apel Alba Iulia a eliberat 5 inculpaţi arestaţi din "Dosarul contrabandei cu aur din Turcia"

Curtea de Apel Alba Iulia a eliberat 5 inculpaţi arestaţi din "Dosarul contrabandei cu aur din Turcia"

  În cusul zilei de joi, 19.12.2013, Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de 5 dintre cei 15 inculpaţi arestaţi în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Dosarul contrabandei cu aur din Turcia” şi a respins ca nefondate recursurile formulate de ceilalţi inculpaţi împotriva încheierii Tribunalului Alba din 11.12.2013.
  Astfel, Curtea de Apel Alba Iulia a respins propunerea formulată de către Ministerul  Public – DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privirea la luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii S.A., S.S., S.I., M.L.S. şi M.I. şi a dispus punerea de îndată în libertate a celor cinci inculpaţi, faţă de care a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei pentru o perioadă de 30 de zile.
  Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă astfel că vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv cei 10 inculpaţi pentru care a rămas admisă propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
  Cu privire la ceilalţi 16 inculpaţi Curtea de Apel Alba Iulia a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei pentru o perioadă de 30 de zile cu respectarea următoarelor obligaţii pe durata acestei măsuri:
- să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori  sunt chemaţi;
- să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea respectiv cel din raza teritorială a localităţii de domiciliu conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi ;
- să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată;
- să nu deţină, să nu folosească şi să nu posede nici o categorie de arme.
- să nu se apropie de persoanele împreună cu care au comis faptele şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect
 
  Prin încheierea Tribunalului Alba din 11.12.2013 au fost admise propunerile DIICOT de arestare preventivă pe o durată de 29 de zile pentru 15 dintre inculpaţi şi respinse cu privire la alţi 11 inculpaţi, faţă de care a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.
  Inculpaţii prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă sunt  majoritatea cetăţeni români din judeţele Constanţa, Ialomiţa, Argeş, Timiş, Braşov, Alba, Arad, Oradea, Sibiu şi Suceava fiind acuzaţi în principal de săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, contrabandă şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate. Printre inculpaţii pentru care s-a început urmărirea penală sunt şi cetăţeni turci.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top