Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Elevii Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia au primit de la poliţişti, sfaturi utile pentru siguranţa lor

Elevii Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia au primit de la poliţişti, sfaturi utile pentru siguranţa lor

  În cursul zilei de joi, 5 decembrie 2013, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, au fost prezenţi la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia pentru a le oferi sfaturi cu caracter informativ – preventiv, elevilor de clasa a V-a.

  Temele abordate cu ocazia acestei activităţi au fost prevenirea violenţei în şcoli şi educaţia rutieră iar elevii s-au antrenat în discuţii şi s-au arătat interesaţi de toate aspectele legate de siguranţa lor dar şi de munca de poliţie. 

  Astfel de activităţi se vor desfășura pe tot parcursul anului şcolar în toate unităţile de învățământ din judeţul Alba, în vederea însușirii de către elevi a recomandărilor cu caracter preventiv, pentru formarea unor comportamente pozitive şi evitarea situaţiilor periculoase.

  Aceste activităţi sunt cuprinse în Planul Teritorial Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Alba, care este coordonat de Prefectul Judeţului Alba.

  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba are atribuţii atât pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în şcoli şi zona adiacentă a acestora, care să asigure buna desfășurare a procesului instructiv – educativ cât şi în ceea ce priveşte pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a elevilor şi a personalului didactic.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top