Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Copiii ocrotiţi în Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureş au sărbătorit Ziua Naţională a României

Copiii ocrotiţi în Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureş au sărbătorit Ziua Naţională a României

  Copiii ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş au sărbătorit şi ei, într-un stil propriu, Ziua Naţională a României. Copiii s-au pregătit timp de câteva zile pentru cea mai mare sărbătoare a românilor, au învăţat poezii şi cântece patriotice şi au creat steguleţe tricolore.

  Ziua a început cu participarea copiilor la slujba de duminică, iar la întoarcere, aceştia au participat la pregătirea unei mese festive. Punctul principal al zilei a fost constituit de organizarea unui concurs de cultură generală, cu întrebări legate de semnificaţia Zilei Naţionale. Copiii şi-au demonstrat încă o dată isteţimea, oferind răspunsuri corecte şi complete.         La final, au fost desemnaţi 6 câştigători, iar premiile au constat în bani.

  „Spiritul românesc de sărbătoare s-a făcut simţit în 1 decembrie şi în cadrul aşezământului nostru, în rândul copiilor ocrotiţi în casa de tip familial. Aerul festiv se resimte şi astăzi, când doi dintre cei 13 copii ai casei îşi sărbătoresc ziua de naştere. Le urăm să fie sănătoşi şi să aibă parte de multe bucurii!” a spus Ciprian Orga, coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş.

  Aşezământul Social „Sf. Mucenic Ciprian” a fost înfiinţat în anul 2003 şi funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia fiind coordonat de teolog asistent social Ciprian Orga. Aşezământul are în prezent trei module: un centru educaţional pentru copii unde 25 de copii sunt sprijiniţi pentru prevenirea abandonului şcolar şi familial, îmbunătăţirea rezultatelor şcolare, formarea unor principii şi conduite morale de viaţă, precum şi responsabilizarea comunităţii locale faţă de problemele acestor copii, serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, primul serviciu de acest gen inaugurat în cadrul reţelei judeţene, cu scopul de a ajuta 35 de persoane vârstnice aflate în dificultate şi o casă de tip familial în care sunt ocrotiţi aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani (Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top