Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Acţiuni ale poliţiştilor din Apuseni, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi pomi de Crăciun

Acţiuni ale poliţiştilor din Apuseni, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi pomi de Crăciun

  În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Bistra, împreună lucrători ai I.S.V. Alba și ai Ocolului Silvic Valea Arieșului, au organizat o acţiune în baza planului comun „Scutul Pădurii 2013”.
  Cu această ocazie, a fost identificat D.P., de 47 de ani, din comuna Bistra, care a tăiat fără drept şi a sustras, 8 arbori de esenţă molid, în valoare de 1.800 lei, din pădurea aparţinând unui cetăţean din comună.
  Pe numele suspectului au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.
  Şi poliţiştii din Cîmpeni şi Scărișoara, împreună cu lucrătorii silvici au acționat, în zona de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților silvice. Cu ocazia controalelor efectuate în teren, au fost găsiţi 102 pomi de Crăciun, tăiaţi fără drept.
  Pomii de Crăciun a fost predaţi ocoalelor silvice, pentru valorificare iar cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea depistării şi tragere la răspundere penală a persoanelor care i-au tăiat în mod ilegal.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top