Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

În cursul zilei de vineri, poliţiştii rutieri din Alba au constatat 221 de abateri în trafic

În cursul zilei de vineri, poliţiştii rutieri din Alba au constatat 221 de abateri în trafic

  Între 15-17 noiembrie 2013, polițiștii din Alba sunt prezenţi pe arterele principale ale judeţului pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, produse, în special pe fondul nerespectării prevederilor legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice.
  Astfel, doar în cursul primei zile de acţiune, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de cei de ordine publică, au constatat 221 de abateri contravenţionale de la normele privind circulaţia pe drumurile publice, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 35.460 lei.
  Dintre acestea, 108 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat prevederile legale privind viteza. Au fost constatate 4 infracțiuni rutiere, au fost reţinute 6 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.   
  Pe lângă activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, poliţiştii acţionează în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică. 
  În acest sens, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă participanţilor la trafic să respecte regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
Exemple:
  În dimineaţa zilei de vineri, 15 noiembrie, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, au oprit pentru control, pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, un autoturism condus de S.E.M., un tânăr de 24 de ani, din Alba Iulia.
  În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autorizaţia provizorie de circulaţie a autoturismului, era expirată, motiv pentru care, pe numele conducătorului auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

   La ora 16.30, poliţiştii din Ocna Mureş, l-au depistat pe G.L., de 59 de ani, din comuna Hopârta, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Mihai Eminescu din Ocna Mureş, având permisul de conducere suspendat.
  Pe numele său au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

  La ora 18.30, poliţiştii din Cugir, în timp ce acţionau pe strada Griviţei din Cugir, au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula înspre strada 21 Decembrie 1989.
  Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul poliţiştilor, motiv pentru care aceştia din urmă au pornit în urmărire, reuşind oprirea autoturismului într-o parcare din spatele blocurilor de pe strada 21 Decembrie 1989.
  Şoferul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de  0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Cugir unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
  Pe numele lui A.L., de 33 de ani, din Cugir, au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top