Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Începe FRIGUL! Vezi evoluţia temperaturilor în Transilvania

Începe FRIGUL! Vezi evoluţia temperaturilor în Transilvania

  Meteorologii de la ANM au realizat o prognoză pentru perioada 12-24 noiembrie 2013, având la bază produsele numerice ale  Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
  Astfel, sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice. De asemenea sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. 


  Pentru Transilvania analiza arată că vemea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada in primele trei zile, cand temperaturile maxime se vor situa intre 13 si 15 grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 6 grade, in medie. Pe 14 noiembrie, se va produce o racire accentuata, astfel ca maximele termice nu vor mai depasi 10 grade, iar minimele vor scadea spre 2...3 grade. Intre 15 si 19 noiembrie, mediile temperaturilor maxime se vor situa intre 6 si 10 grade, iar ale minimelor vor fi in scadere spre 1 grad Celsius. Dupa data de 19 noiembrie, vremea se va raci usor de la o zi la alta, atingand, la sfarsitul intervalului de prognoza, valori maxime de 5…6 grade si minime de aproximativ -1 grad, valori normale pentru ultima decada a lunii noiembrie. 

Aproape zilnic vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ si doar in jurul datei de 13-14 noiembrie si, din nou, pe 19 noiembrie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse. Dupa 20 noiembrie, in cursul noptilor, creste probabilitatea pentru precipitatii mixte, cu precadere in zona subcarpatica. 

 

 În zonele montaneîn primele zile vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa in jurul a 9...10 grade si ale minimelor nocturne de aproximativ 4...5 grade. Dupa 15 noiembrie si pana la sfarsitul perioadei de prognoza, maximele diurne se vor mentine relativ constant in jurul valorii de 2 grade Celsius, iar minimele nocturne vor fi predominant negative, situandu-se, in medie, in jurul valorii de -3...-2 grade Celsius. 

Pe tot parcursul intervalului de prognoza se vor semnala precipitatii, in general slabe cantitativ, predominant ploi in primele zile si mixte dupa data de 15 noiembrie.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top