Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Presedintele Comisiei Europene, veste proasta pentru Romania: Nu intram in Schengen nici anul viitor!

Presedintele Comisiei Europene, veste proasta pentru Romania: Nu intram in Schengen nici anul viitor!

  Presedintele Comisiei Europene, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat luni seara ca nici Romania si nici Bulgaria nu vor intra in spatiul Schengen anul viitor.
  Declaratia a fost facuta la postul de televiune francez TF 1, potrivit Digi 24. In urma cu doar o luna, tot Barroso declara ca Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile pentru aderarea la Spatiul Schengen si trebuie sa primeasca o sansa de aderare cat mai curand.
  "Bulgaria si Romania indeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen si cred ca va fi corect sa li se acorde o sansa cat mai curand", a declarat Barroso intr-un interviu acordat unui post de radio din Bulgaria.
  In momentul de fata, patru tari se opun aderarii Romaniei la Spatiul Schengen. Este vorba de Olanda, Finlanda, Germania si Franta.
Europarlamentarii romani reactioneaza: Barroso e in campanie
  Reactiile nu au intarziat asa apara. "Aceasta declaratie il descalifica pe domnul Barroso", a declarat, la Digi24, europarlamentarul PNL Norica Nicolai. Acesta este de parere Jose Manuel Barroso se afla in campanie electorala si urmareste mize personale atunci afirma ca Romania si Bulgaria vor ramane in afara Spatiului Schengen in 2014.
  Europarlamentarul Renate Weber a spus, la randul sau, in ceea ce priveste aderarea la Schengen, Comisia Europeana nu are putere de decizie.
  "Declaratiile presedintelui CE au tot atata greutate cand spune ca suntem pregatiti si trebuie sa intram, ca si atunci cand spune ca nu intram", a mentionat europarlamentarul.
  Weber a precizat ca, in acest subiect, Consiliul European este cel care conteaza si ca Jose Manuel Barroso nu a avut niciodata influenta asupra statelor membre.
 Sursa:ziare.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top