Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Comisia Rosia Montana cere, in raportul final, desecretizarea licentei de exploatare

Comisia Rosia Montana cere, in raportul final, desecretizarea licentei de exploatare

  Comisia Rosia Montana a finalizat, dupa aproximativ zece ore, raportul pentru proiectul de exploatare venit de la Guvern, urmand ca votul final sa fie dat luni, la ora 18.00. Cea mai importanta recomandare regasita in acest raport este desecretizarea licentei de exploatare, care se poate face cu acordul celor doua parti, adica RMGC si statul roman, informeaza Gandul.info.
  "A ramas votul final pe cele doua amendamente si votul pe raportul final. Fiecare va vota dupa studierea documentatiei, s-a format o oarecare majoritate chiar confortabila pentru o anumita directie", a declarat presedintele comisiei, Darius Valcov.
  Intrebat care sunt cele mai importante concluzii regasite in acest raport, Valcov a evitat sa spuna concret, dar a admis faptul ca una dintre acestea este si desecretizarea licentei.
  "Nu va pot spune concluziile. Desecretizarea licentei este una dintre acestea, este o recomandare, chiar eu am facut propunerea, catre RMGC si Guvern, sa desecretizeze toate datele din licenta si din documentele aferente acestui proiect geologic, mai putin hartile geologice, cele care contin zacamantul romanesc. Noi nu-i obligam, le recomandam", a mai spus Valcov.
  Mai mult, vicepresedintele Florin Iordache a precizat si ca o alta recomandare importanta este si crearea unei legi generale pentru exploatarile miniere.
  "Crearea unui cadru legislativ care sa reglementeze, asta este cea mai importanta recomandare din raport. Toata lumea a cazut de comun acord", a spus Iordache.
Sursa:corectnews.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top