Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

150 DE PERSOANE AFECTATE DE SCLEROZA MULTIPLA DIN JUDETUL ALBA AJUTATE DE UN VOLUNTAR DE PROFESIE

150 DE PERSOANE AFECTATE DE SCLEROZA MULTIPLA DIN JUDETUL ALBA AJUTATE DE UN VOLUNTAR DE PROFESIE

  Asociaţia SM SPEROMAX ALBA anunţă desfasurarea proiectului „ Profesionalizarea serviciilor oferite de către Centrul de Informare si Consiliere pentru bolnavii de Scleroza Multipla  din judetul Alba  cu ajutorul programului „Voluntar de profesie” finanţat de catre fundatia Vodafone Romania.
  Scopul proiectului este dezvoltarea serviciilor  sociale oferite in cadrul asociaţiei pentru integrarea/reintegrarea socială a persoanelor afectate de SM in judetul Alba. Benficiarii proiectului sunt un numar de 150 de persoane afectate de SM, o parte dintre acestia sunt bolnavi, restul sunt membri ai familiilor acestora .
  In perioada octombrie 2013 – aprilie 2014 in cadrul Centrului de Informare si Consiliere va activa un Voluntar de profesie, rolul sau fiind: organizarea, coordonarea si furnizarea serviciilor de informare, consiliere si suport destinate imbunatatirii vieţii pacientilor bolnavi de SM in judetul Alba si a familiilor acestora.
 Serviciile oferite beneficiarilor cuprind: informare si consiliere, evaluare si diagnoza sociala, reprezentare de interese, suport si asistenta pentru pacienti si familiile acestora, identificare nevoi, comunicare si reinsertie sociala, socializare si petrecere a timpului liber.
  Activitaţile pe care le vom desfasura cu ajutorul voluntarului de profesie: aplicarea de chestionare pentru identificarea nevoilor individuale ale bolnavilor de SM, vizite la domiciliul pacientilor nedeplasabili si oferirea de suport emotional, organizea  de grupuri de suport pentru pacienti si pentru membrii familiilor acestora, activitati de socializare si timp liber, intalniri cu specialisti care le vor expune pacientilor teme de interes (ex. Alimentatia bolnavului de SM, Tulburari de tranzit, Exercitii de mentinere a mobilitaţii si recuperare etc), schimburi de experienta cu alte asociatii, organizare evenimente ( Ziua asociatie SM SPEROMAX ALBA, Gala voluntarilor asociatiei, Ziua femeii.).
  Pe toata durata desfasurarii proiectului puteţi urmari detalii pe pagina de internet www.smalba.ro .

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top