Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Băutură sau… spray lacrimogen!

Băutură sau… spray lacrimogen!

  Supărat că nu mai primeşte de băut, un bărbat din Teiuş a folosit un spray lacrimogen într-un bar. Jandarmii au intervenit prompt şi l-au sancţionat contravenţional.

  Incidentul a fost semnalat joi, 7 noiembrie, la ora  11.30, într-un local situat pe strada Tudor Vladimirescu din cartierul albaiulian Ampoi II.  Aflat deja în avansată stare de ebrietate domnul Emil G. ( 37 de ani ), din Teiuş, nu a mai fost servit cu băuturi alcoolice, fapt care a determinat nemulţumirea acestuia. Nervos, înainte de a părăsi incinta, bărbatul a pulverizat o substanţă iritant lacrimogenă dintr-un recipient pe care îl avea asupra sa, cu scopul de a obstrucţiona activitatea barului. A fost depistat în scurt timp de un echipaj de jandarmerie, chemat în ajutor prin apel la 112, care a constatat că spray-ul folosit de bărbat face parte din categoria celor acceptate la comercializare şi nu prezintă pericol pentru persoane. Totuşi a fost sancţionat cu amendă în valoare de 100 de lei pentru că s-a constatat că a încălcat prevederile legii 61 din 1991, republicată, act normativ care prevede că aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale sau sănătăţii ori pagube materiale, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă de la 100 lei la 500 lei.

  Cu scop preventiv, jandarmii atenţionează cetăţenii că în cazul în care astfel de fapte sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate,  amenda poate fi stabilită de la 1.000 lei la 3.000 lei, iar lucrurile care au servit la săvârşirea contravenţiilor, dacă sunt ale contravenientului, precum şi lucrurile dobândite prin săvârşirea contravenţiilor, dacă nu sunt restituite persoanei vătămate, vor fi confiscate.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686