Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Au vândut parfumuri pe stradă şi s-au ales cu amenzi şi marfa confiscată!

Au vândut parfumuri pe stradă şi s-au ales cu amenzi şi marfa confiscată!

  Jandarmii din Sebeş au depistat trei persoane pe raza municipiului care vindeau flacoane de parfum, fără a deţine acte legale de practicare a comerţului. Cei trei s-au ales cu amenzi şi cu marfa confiscată.
  Cei trei se aflau la ieşirea din municipiul Sebeş spre Sibiu şi acostau clienţii oferindu-le spre vânzare diferite flacoane de parfum. Interpelaţi de jandarmi, au recunoscut că nu deţin acte legale de provenienţă a bunurilor tranzacţionate şi nici documente de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale. Vânzătorii ambulanţi au fost identificaţi ca fiind  Ilie B. ( 35 de ani), C-tin. S. ( 27 de ani) şi Nicolae B. ( 24 de ani), toţi din Sebeş şi, aflaţi la prima abatere de acest fel, fost sancţionaţi cu câte un avertisment scris. Totodată, marfa găsită asupra lor a fost confiscată şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.
  Având în vedere că în perioada care urmează, de regulă, se înregistrează o mai mare frecvenţă a acestor fapte jandarmii reamintesc că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale  cuprinse între 1000 şi 1500 de lei  şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ. Facem apel la cetăţeni să sesizeze la 112 actele de comerţ desfăşurate în afara cadrului legal şi îi asigurăm că vom acţiona prompt pentru identificarea vinovaţilor ori de câte ori vom fi solicitaţi.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top