Logo
Print this page

Intervenţii promte ale echipajelor ISU Alba

Intervenţii promte ale echipajelor ISU Alba

  Echipajele din subordinea Inspectoratului Situaţii de Urgenţă Alba, au intervenit în mai multe cazuri de maximă urgenţă.
  Astfel, Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină sâmbătă noaptea, la ora 04.31, în loc. Ighiu, pe str. Principală pentru stingerea unui incendiu izbucnit la baloţii de paie, proprietatea lui C.N. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de intervenţie. Ca urmare a incendiului, au ars aproximativ 300 de baloţi de paie. Pagubele produse se ridică la circa 1.000 lei, iar cele salvate la aproximativ 150.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
  SMURD Sebeş a fost solicitat să intervină în data de 03.11.2013, la ora 01.46, pe DN 67C km 135+775 m, pe raza loc. Laz, com. Săsciori la un accident rutier, în care un autoturism a intrat într-un stâlp. În urma accidentului o persoană a fost rănită şi două persoane şi-au pierdut viaţa. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe SMURD pentru scoaterea persoanei rămase captive între fiarele contorsionate ale maşinii, pentru acordarea primului ajutor medical calificat şi transportarea acesteia la spital, în cooperare cu Serviciul de Ambuanţă Sebeş şi pentru scoaterea persoanelor decedate.
  Detaşamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină duminică noaptea, la ora 23.55, în municipiu, pe str. Gheorghe Doja pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o centrală termică pe lemne, proprietatea lui H.O. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă SMURD. Ca urmare a incendiului, au ars coamele şi grinzile de la acoperişul magaziei unde era amplasată centrala  şi s-a deteriorat centrala termică. Pagubele produse se ridică la circa 3.000 lei, iar cele salvate la aproximativ 250.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un sistem de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile din jur.
  În primele 4 zile ale lunii noiembrie echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al jud. Alba au intervenit la un număr de 40 de solicitări.

© Albaiulianul. All rights reserved.