Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Ajutoarele pentru încălzirea persoanelor cu venituri mici se acordă o singură dată pe an, în decembrie

Ajutoarele pentru încălzirea persoanelor cu venituri mici se acordă o singură dată pe an, în decembrie

  Persoanele care folosesc ca sursă de căldură lemnele de foc şi care se încadrează în criteriile de acordare a ajutoarelor de căldură, vor primi sprijinul guvernamental o singură dată, pentru toată iarna, în luna decembrie. Această informaţie a fost oferită de Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.“Ajutoarele pentru încălzirea cu lemne vor fi acordate o singură dată, pentru toată iarna. Cererile pentru aceste ajutoare se pot depune până la 20 noiembrie, iar plata se va face în decembrie”, a declarat ministrul Muncii, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Deva.
  De asemenea, Mariana Câmpeanu a ţinut să precizeze “am încercat să găsim o metodă europeană prin care să nu mai stea asistenţii sociali să umble prin bătăturile oamenilor şi să numere găinile sau să vadă dacă drujba e funcţională sau nu. Aceste active, care se află şi în evidenţele primăriilor, vor fi trecute într-un tabel şi, printr-o metodă pe care o foloseşte şi Ministerul Agriculturii, utilizând unitatea de dezvoltare economică, la fel ca în UE, ele sunt transformate valoric şi se face un punctaj”.
  Conform celor declarate de Mariana Câmpeanu, în ultimul an s-a redus gradul de fraudare a sistemului de la 25 la 12 procente, iar activitatea de control încrucişat al veniturilor de care dispun solicitanţii de ajutoare de încălzire va continua şi în perioada ce urmează.
  Potrivit ministrului Muncii, în iarna trecută, peste 230.000 de persoane au beneficiat de ajutoare pentru încălzire cu energie termică, alte 230.000 au primit sprijin pentru încălzirea cu gaze naturale şi peste 600.000, la încălzirea pe lemne. În total, anul trecut, pentru ajutoarele de încălzire s-au cheltuit 365 de milioane de lei, însă se estimează că în acest an suma va creşte, deoarece s-au adăugat ajutoarele pentru încălzirea cu energie electrică. (mediafax.ro)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top