Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

BCE a mentinut dobanda de politica monetara la 0,5%

BCE a mentinut dobanda de politica monetara la 0,5%

  Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut miercuri dobanda de politica monetara la 0,5%, nivel minim record, decizia fiind anticipata de toti analistii consultati de Bloomberg, informeaza Mediafax.
  "Consiliul guvernatorilor BCE a hotarat ca rata dobanzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzilor la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit sa ramana nemodificate la nivelurile de 0,5%, 1% si, respectiv, 0%", se arata intr-un comunicat al BCE.
Presedintele BCE, Mario Draghi, va sustine in scurt timp o conferinta de presa.
  Sedinta bancii centrale, organizata la Paris, s-a desfasurat cu o zi mai devreme decat in mod obisnuit, din cauza unei sarbatori legale in Germania.
  Decizia BCE a fost anticipata de toti cei 52 de analisti consultati de Bloomberg.
Draghi se va baza pe forta propriului discurs si mai putin pe noi politici monetare pentru a sustine bancile europene in prima faza a recuperarii economice.
  Astfel, seful BCE se va abtine de la noi programe de introducere de lichiditati in sistemul financiar al zonei euro, atat timp cat amenintarea ca BCE va actiona este suficienta pentru a mentine sub control dobanzile din piata financiara, afirma economisti de la mai multe banci comerciale, intre care Berenberg Bank si Nomura International.
  Desi Draghi a afirmat ca o noua operatiune de refinantare pe perioada mai lunga esre posibila, alti membri ai conducerii BCE au incercat sa reduca asteptarile pentru un astfel de program, scrie Bloomberg.
  BCE incearca sa sprijine recuperarea economica din zona euro prin mentinerea dobanzii la un nivel scazut. In acelasi timp, institutia de credit vrea sa limiteze volatilitatea dobanzilor din piata financiara, in timp ce investitorii se confrunta cu riscuri variind de la rezultatele testelor de stres insistemul bancar la criza politica din Italia.
Sursa:newsreporter

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686