VERDE LA EDUCAŢIE, PENTRU CIRCULAŢIE

VERDE LA EDUCAŢIE, PENTRU CIRCULAŢIE

Analiza evoluţiei dinamicii accidentelor grave de circulaţie a relevat faptul că la nivel naţional, în primele 8 luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-au înregistrat 204 accidente de circulaţie în care au fost implicaţi cu vinovăţie copii cu vârsta între 5 şi 10 ani, cu 10 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în urma acestora a rezultat decesul a 20 de copii şi rănirea gravă a altor 189, cifre care prezintă de asemenea un trend crescător.

În vederea promovării unui comportament rutier responsabil, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Lidl Discount S.R.L. a iniţiat la nivel naţional Proiectul „Verde la educaţie pentru circulaţie”, adresat deopotrivă copiilor şi părinţilor acestora.

Prima acţiune, care este adresată  copiilor cu vârsta între 5 şi 10 ani, se va desfăşura duminică, 29 septembrie, între orele 10.00 – 12.00, în toate parcările aparţinând Lidl Discount din ţară. În judeţul Alba, activitatea va fi organizată în parcările magazinelor Lidl din Aiud, Sebeş şi Blaj şi Cugir.  

Evenimentul va cuprinde mai multe etape  în cadrul cărora poliţiştii rutieri, alături de partenerii din proiect, vor explica semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regulile de circulaţie destinate pietonilor iar participanţii vor fi invitaţi să demonstreze practic modul în care au înţeles să respecte normele rutiere, în minipoligoanele ce vor fi special amenajate. La final, participanţii la concurs vor fi premiaţi.

Vă aşteptăm să participaţi la aceste activităţi, din care vor avea de învăţat atât cei mici, cât şi cei mari.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686