Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Mâine e ultima zi în care studenţii pot cere un loc în căminele din Alba Iulia

Mâine e ultima zi în care studenţii pot cere un loc în căminele din Alba Iulia

  A mai rămas o singură zi în care studenţii universităţii albaiuliene vor putea să depună cererile pentru locuri în cămin. Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vine în întâmpinarea studenţilor cu 840 de locuri în căminele proprii. Studenţii se pot înscrie şi online, iar criteriul de validare şi repartizare va fi  media de admitere sau media din anul anterior, dar va conta şi distanţa faţă de localitatea de domiciliu (minimum 20 km).

  În data de 25 septembrie se vor verifica mediile studentilor. În data de 26 septembrie dupa ora 16,00, se vor afișa listele cu cei care primesc aprobare pentru a fi cazați iar în perioada 27 – 29 septembrie, între orele 8 – 18 tinerii își vor lua în primire camerele. Redistribuirea locurilor rămase se va face în perioada 1 octombrie 2013.

  Din numărul total de 840 de locuri, 10% vor fi puse la dispoziţie următoarelor categorii de studenţi: cei orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din centre de plasament sau plasament familial; studenţii străini bursieri ai statului român; studenţii ai căror părinţi beneficiază de prevederile Legii 42 din 1990 republicată care dovedesc cu certificatul eliberat de comisia pentru aplicarea acestei legi, că unul dintre părinţi a dobândit calitatea de “luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989″ sau de “Erou martir” cu una dintre menţiunile: rănit, reţinut, rănit şi reţinut,remarcat prin fapte deosebite; studenţii români de la cursurile de zi finanţaţi de la buget pe baza rezultatelor obţinute în activitatea de cercetare, sportivă, culturală sau  organizaţională, olimpiade etc; copiii cadrelor didactice (părinte, întreţinător legal), admişi pe locurile finanţate de la bugetul de stat; aceştia au prioritate şi beneficiază de gratuitate în căminele studenţeşti.   

  Locurile rămase în urma satisfacerii priorităţilor menţionate vor fi distribuite studenţilor de la cursuri de zi, în ordinea descrescătoare a mediei din anul precedent.  Studenţii din anul I vor fi cazaţi pe baza mediei de la concursul de admitere. Locurile de cazare sunt repartizate pe specializări şi ani de studiu, proporţional cu numărul studenţilor subvenţionaţi din anul şi specializarea respectivă.

  Nici pentru anul universitar 2013-2014 nu se vor fi primiţi în camin studenţii care şi-au înstrăinat locul de cazare, au găzduit persoane străine în camerele repartizate, au fost sancționați în anul de studiu anterior, au înregistrat restante la plata regiei de cămin, au avut un comportament deficitar în relațiile cu alți studenți sau cu personalul administrativ sau au încălcat regulamentul de funcționare a căminelor studențești în anii anteriori.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686