Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

La sfârşitul săptămânii trecute jandarmii au sancţionat şase persoane din Blaj şi Cugir.

La sfârşitul săptămânii trecute jandarmii au sancţionat şase persoane din Blaj  şi Cugir.

  Jandarmii din Alba au avut la mai multe cazuri la care a trebuit să intervină cu promptitudine, în cele două zile de la sfârşitul săptămânii trecute. Problemele cele mai delicate pe care jandarmii au trebuit să le rezolve au fost legate de injurii, expresii jignitoare în public, pescuit fără documente legate şi scandaluri. Cele mai multe cazuri au fost semnalate în Blaj şi Cugir, iar şase persoane au fost sancţionate de jandarmi.
  Strada Livezii şi strada Alexandru Borza din municipiul Blaj au fost sâmbătă şi duminică scenele unor violenţe verbale în urma cărora două persoane au fost sancţionate contravenţional. Primul incident s-a petrecut sâmbătă, 21 septembrie, la ora 09.10, iar vinovată de producerea acestuia a fost găsită Regina M., în vârstă de 41 de ani. Supărată pe un vecin, aceasta l-a înjurat şi l-a ameninţat cu acte de violenţă. Solicitaţi să intervină prin apel la 112, jandarmii au ajuns în scurt timp la locul incidentului, au acţionat pentru aplanarea acestuia şi au sancţionat-o pe femeie cu amendă în valoare de 200 de lei.
  A doua situaţie a fost semnalată duminică, 22 septembrie, la ora 22.50 şi a apărut tot între doi vecini, pe fondul consumului excesiv de alcool. Aflat în avansată stare de ebrietate, un bărbat în vârstă de 39 de ani şi-a adus aminte de divergenţele mai vechi pe care le avea cu un cunoscut, s-a deplasat la domiciliul acestuia, l-a înjurat şi l-a ameninţat cu bătaia. Intervenţia oportună a  jandarmilor a prevenit escaladarea violenţei şi apariţia unor fapte mai grave. Vinovatul a fost identificat ca fiind Alex M. şi a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.
  Doi bărbaţi din Blaj au fost surprinşi de un echipaj de jandarmerie în timp ce pescuiau în râul Târnava Mare deşi nu aveau permis de pescuit. S-a întâmplat duminică, 22 septembrie, la ora 18.30, în timpul unei activităţi de prevenire şi combatere a braconajului piscicol organizată de jandarmeria locală. Cei doi au fost identificaţi ca fiind Vasile D. ( 32 de ani) şi Florin Z. ( 42 de ani), au fost sancţionaţi contravenţional şi au fost îndrumaţi să-şi achiziţioneze documente legale pentru a avea acces la resursele acvatice vii.
  Un incident mai puţin obişnuit s-a petrecut sâmbătă, 21 septembrie, la ora 22.00, în oraşul Cugir. Exasperat că, în repetate rânduri, unii participanţi la evenimentele cultural artistice care au loc în apropierea casei sale îi confundă gardul locuinţei cu o toaletă publică, un cetăţean a decis să-i prindă pe vinovaţi. Primul surprins a fost un bărbat în vârstă de 32 de ani, care, aflat în avansată stare de ebrietate, a ignorat toaletele ecologice din apropiere şi a vrut să “ profite ” de gard. Mai mult, în momentul în care i-a fost atrasă atenţia cu privire la comportamentul necivilizat, acesta a devenit violent şi l-a ameninţat pe proprietar cu bătaia. Conflictul a fost observat de un echipaj de jandarmerie care asigura măsurile de ordine şi de siguranţă pe timpul unei adunări publice. Principalul vinovat a fost găsit cetăţeanul aflat sub influenţa alcoolului – George G., din Cugir – care a fost sancţionat cu amendă în valoare de 600 de lei. Totodată, proprietarul locuinţei a fost sancţionat cu avertisment scris şi îndrumat ca pe viitor să evite să-şi facă singur dreptate şi, în astfel de situaţii, să apeleze la forţele de ordine.
Jandarmeria Alba reaminteşte cetăţenilor că săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori sa lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Mai mult,  în cazurile în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii creşte, fiind stabilit de lege  între 1.000 lei şi 3.000 de  lei.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686