Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

“Pedagog social” calificare pentru angajaţi ai ONG-urilor din judeţul Alba

“Pedagog social” calificare pentru angajaţi ai ONG-urilor din judeţul Alba

  Reorientarea profesională și specializarea prin cursuri de calificare-recalificare, derulate prin proiecte cu finanțare europeană, rămân variante pentru angajați în păstrarea unui loc de muncă și urcarea pe scara profesională.
 Un astfel de demers  a fost pus în practică  de Asociația „Sprijiniți copiii“ Alba Iulia, în parteneriat cu Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale-CERESS“  Alba și SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia, prin proiectul „Facilitarea accesului la formare profesională continuă pentru angajaţii din domeniul serviciilor sociale şi comerciale“.
  Un număr de 18  angajați ai ONG-urilor din județul Alba care activează în sectorul social, au urmat, în regim de gratuitate, programul de calificare în ocupația de „Pedagog social “. Orele de teorie și practică s-au  desfășurat în Alba Iulia.

  Cursanții au învățat ce presupune consilierea juridică și socială a familiei copilului, ce înseamnă derularea procesului educațional al acestuia. De asemenea, au aflat de la specialiștii proiectului cum se face profilul psihosocial și educațional al copilului, dar și cum trebuie pregătită și urmărită integrarea/reintegrarea acestuia în familie.
  Examenul de absolvire, ce a constat într-o probă teoretică și una practică, a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, iar indicele de promovabiltiate a fost de 100%.  Demersul are cel puțin două finalități importante. Absolvenții și-au dezvoltat calificarea și nivelul educațional. Nu trebuie neglijate nici avanatajele pentru angajatori, întrucât calificarea de „Pedagog social“  este necesară pentru acreditarea serviciilor sociale.
  Trebuie subliniată și contribuția la îndeplinirea indicatorilor asumați de România în domeniul formării profesionale. Mai exact 15 % dintre adulți, cu vârsta între 25-64 de ani,  trebuie să participe la programe de învățare pe tot parcursul vieții. Cei 18 de absolvenți vor primi un certificat de calificare recunoscut pe piața internă a muncii, iar printr-o procedură simplă și în statele Uniunii Europene.
  Pedagogul social este responsabil de organizarea comună a vieții și activității cotidiene a copilului. Este specialistul care trebuie să-și însușească cunoştinţe de specialitate în domeniul psihologiei, pedagogiei, sociologiei, precum şi temeinice cunoştinţe de culturã generalã, cu scopul de a le aplica în practica educaţionalã. El  poate completa sau prelua parțial toate sarcinile familiei unui copil, pe care îl poate ajuta să ajungă un adult conștient de sine, responsabil și integrat în societate.
  Tot prin proiect, au fost calificați un număr de alți 28 de angajați de la firme din Alba din sectorul comercial, în ocupația  de „Agent comercial“. Prin proiect a fost semnat un „Acord de colaborare“ cu angajatorii, prin care s-au asigurat inclusiv sesiuni de specializare pentru salariații cu atribuții de personal. Astfel, a fost înlesnit accesul oricărei persoane la programe de educație/formare sau pe piața muncii, indiferent de vârstă, nivelul de educație sau domeniul de activitate.
  Un astfel de demers este cu atât mai binevenit, cu cât în România s-a remarcat, în ultimii ani, dezinteresul angajatorilor în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane, în special, din cauza dificultăților de ordin financiar. Activitățile proiectului s-au încheiat la sfârșitul lunii trecute.
 Proiectul Asociației „Sprijiniți copiii“  a fost co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane –POS DRU 2007 – 2013.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686