Logo
Print this page

Rezultatele de la Bac vor fi afişate MÂINE

  Cu cât momentul afişării rezultatelor la Bac se apropie, cu atât creşte nivelul emoţiilor pentru cei care au susţinut probele examenului. Mâine, 2 septembrie se vor afişa rezultatele la probele scrise. Candidaţii vor avea posibilitatea să depună contestaţii în cazul în care sunt nemulţumiţi de notele obţinute, în 3 şi 4 septembrie la centrele de examinare. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 5 septembrie.
  Pe raza judeţului Alba au fost înscrişi 1.341 candidaţi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2013. Dintre aceştia doar 1.108 s-au prezentat la probe. Cei mai mulţi candidaţi au susţinut probele la Limba şi Literatura Română: 848 de candidaţi. Proba pentru Limba Maternă (maghiara) a fost susţinută de 14 candidaţi. Alţi 713 candidaţi au fost prezenţi la proba scrisă obligatorie de profil ( 802 la matematică şi 66 la istorie). La proba la alegere a porfilului şi specializării au fost prezenţi 635 ( 412 elevi la biologie, 184 la geografie, 63 la fizică, 10 la informatică, 3 la chimie organică şi 1 la sociologie). Pentru că au încercat să copieze sau le-au sunat telefoanele în sală, 10 candidaţi au fost eliminaţi din examen. Pentru primul examen de evaluare a competențelor la Limba și Literatura au fost prezenți 240 de elevi, dintre care un procent de 34% au obținut calificativul mediu, 41,4% avansat și doar 24,6% experimentat. La evaluarea competențelor digitale, doar 1,7% din cei peste 250 de elevi au reușit să obțină calificativul experimentat. Cei mai mulți, un procent de 43,7% au obținut mediu, 37,8% sunt începători iar 14,2% avansat. Un procent de 5,46% nu au primit certificat întrucât nu au depășit baremul de 11 puncte.
  Regulamentul de desfăşurare a probelor de la Bacalaureat- sesiunea de toamnă, a fost identic cu cel de la sesiunea de vară: elevii care s-au prezentat pentru susţinerea probelor scrise au fost supravegheați video și au avut voie să intre în săli doar cu pixul.
  Cele patru centre de examinare au fost organizate la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. Centru de evaluare este la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

© Albaiulianul. All rights reserved.