Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Până la 60 de angajaţi îşi pierd posturile din Poşta Alba, începând cu data de 1 septembrie.

  Valul de disponibilizări nu va ocoli Poşta Română Alba. Un număr de 63 de angajaţi vor primi preavize de concediere. Numărul acestora ar putea fi totuşi mai mic, întrucât la începutul anului viitor mai mulţi angajaţi se vor putea pensiona la termen.

  În cursul zilei de miercuri, Executivul a adoptat prin intermediul unei Hotărâri de Guvern alocarea a 7.405.00 lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2013, pentru a se putea plăti  venitul lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Compania Naţională Poşta Română S.A. Conform unui plan de disponibilizare aprobat, de la  1 septembrie  3.650 de angajaţi la nivel naţional ai Poştei Române vor rămâne fără slujbe.

  Potrivit conducerii Poştei Române filiala Alba, numărul persoanelor disponibilizate, stabilit în şedinţa Consiliul de Administraţie din ianuarie, a fost de 63, însă având în vedere că de atunci au mai plecat angajaţi, prin pensionare, până la 1 septembrie se va stabili exact cine va fi disponibilizat. Din Alba Iulia, de exemplu, va pleca din sistem doar o singură persoană, la cerere. În municipiu funcţionează trei oficii poştale cu peste 100 de angajaţi, iar în judeţ numărul salariaţilor Poştei Române este de aproximativ 600.

  Astfel, în perioada următoare, angajaţii care doresc să renunţe la posturi şi să primească salarii compensatorii, în unităţile ce nu îndeplinesc condiţiile privind numărul maxim de personal stabilit, pot depune cereri în acest sens. În cazurile în care, într-o unitate sunt trei angajaţi, spre exemplu şi unul trebuie să plece, însă niciunul nu-şi exprimă această intenţie, se va organiza o testare a salariaţilor respectivi, în urma căreia se stabileşte persoana care va fi concediată. Vor exista situaţii în care unele subunităţi, din mediul rural, se vor desfiinţa, însă activităţile Poştei nu vor fi afectate, pentru că serviciile din zona respectivă vor fi preluate de agenţii poştale din apropiere.

  Cei disponibilizaţi (11% din numărul total de angajaţi la nivel naţional) vor primi maximum 30 de salarii, în funcţie de vechimea în muncă. Concedierea celor 3.650 de angajaţi este parte a procesului de restructurare a companiei care vizează restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de salariaţi ai operatorului poştal.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top