Logo
Print this page

Condoleante pentru trecerea in nefiinta a domnului Florin Cioaba

Condoleante pentru trecerea in nefiinta a domnului Florin Cioaba

În aceste momente grele, împărtăşim durerea şi ne alăturăm cu multă compasiune familiei Cioaba, la trecerea în nefiinţă a celui care a fost un om deosebit, un adevărat lider al comunitatii rome, un prieten apropiat, un model de daruire si prietenie, Florin Cioabă.

„Fie ca bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în lumea celor drepţi şi să-i dea odihnă veşnică. Transmitem pe această cale familiei greu încercate sincere condoleanţe. Ne despartim de un bun prieten si un devotat lider al comunitatii rome” a declarat Gruia Ioan Bumbu, presedintele Asociatiei Pakiv Romania si Secretar General al International Romani Union.

Florin Tănase Cioabă s-a născut la data de 17 noiembrie 1954 în oraşul Târgu Cărbuneşti (judetul Gorj) sia absolvit Seminarul Biblic „Betania“ din Sibiu devenind  predicator pentru mai mulţi enoriaşi la o biserică din apropierea casei sale, în cartierul Turnişor, din municipiul Sibiu.În perioada 1996-2000, Florin Cioabă a fost consilier judeţean de Sibiu. La alegerile locale din vara anului 2000, a candidat la funcţia de primar al municipiului Sibiu din partea Centrului Creştin al Romilor, apoi la alegerile locale din iunie 2008 a ocupat primul loc pe listele Alianţei pentru Unitatea Romilor, pentru Consiliul Judeţean. In data de 8 Aprilie 2013 in cadrul celei de a opta editii a Congresului International al Romilor , Florin Cioaba a fost ales Presedinte al International Romani Union. International Romani Union (IRU) este cea mai veche organizatie non-guvernamentala internationala roma activă încă din 1971, iar din 1993 are statutul de organizatie consultativa pe lânga Organizația Națiunilor Unite.

 

© Albaiulianul. All rights reserved.