Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Din 2014 agricultorii vor putea să își asigure culturile

Din 2014 agricultorii vor putea să își asigure culturile

  Veşti bune pentru agricultori. Nicolae Popa, directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Regională şi Pescuit (APDRP), a precizat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PNL Alba, că APDRP va implementa un Fond Mutual de Asigurare a Riscurilor Majore în Agricultură.
  Prin intermediul acestui fond, agricultorii vor putea să îşi asigure culturile împotriva calamităţilor naturale majore, precum seceta, inundaţiile şi îngheţul. În prezent, asemenea investiţii nu sunt acoperite de către societăţile de asigurări, decât în cazurile în care sunt  implicate sume foarte mari de bani, inaccesibile marii majorităţi a producătorilor agricoli din România.
  Astfel, datorită acestui Fond Mutual de Asigurare a Riscurilor Majore în Agricultură, producătorul  va fi despăgubit prin bani  din fonduri europene (65%) şi din cotizaţiile pe care fiecare fermier va trebui să le plătească odată cu semnarea adeziunii la acest fond (35%).
  Fermierii doritori să participe la acest program, vor trebui să semneze o adeziune la Fondul Mutual şi să plătească o taxă.
   Nicolae Popa a precizat că pentru punerea în practică a programului sunt necesare de acoperit câteva condiţii: acoperirea a 30% din suprafaţa agricolă a ţării,  participarea ăn fond a 30 % dintre fermieri, asigurarea a 30% din efectivul de animale şi altele. Din primăvară va începe implementarea acestui program, la care se lucrează de mulţi ani, iar în toamna anului 2014 el va trebui să fie funcţionabil, pentru a fi inclus în perioada de exerciţiu financiar 2014-2020.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top