Items filtered by date: Tuesday, 01 September 2020 - Like - stiri Alba Iulia

Coreea de Sud: Donarea de plasmă de către Biserica Shincheonji facilitează dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19

Pe 27 august, peste 1.000 de membri ai organizației religioase numite Biserica Shincheonji a lui Isus au participat la donarea de plasmă pentru vindecarea COVID-19.

Acest lucru se desfășoară din inițiativa autorităților sanitare din Coreea de Sud pe data de 24, cerând Bisericii Shincheonji să coopereze pentru donarea de plasmă suplimentară pentru dezvoltarea vaccinului.

La începutul acestui an, aproximativ 5.000 de cazuri pozitive au fost depistate în rândul membrilor Bisericii Shincheonji cu cele mai multe infecții din orașul Daegu, în timp ce majoritatea dintre ei s-au recuperat de la virus, 11 persoane au decedat.

Conform raportului Centrelor Coreene pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC), 562 de membri ai Bisericii care s-au vindecat, s-au înregistrat pentru a dona plasmă și 409 au finalizat donația în iulie prin cooperarea dintre KCDC și Biserica Shincheonji. Confruntându-se cu necesitatea „facilitării dezvoltării unui vaccin prin donarea de plasmă și studii clinice”, KCDC a cerut în August o nouă rundă de donație la scară largă din partea membrilor Bisericii Shincheonji.

KCDC, în documentul său oficial, și-a exprimat aprecierea față de Biserica Shincheonji (președintele Lee, Man Hee) pentru „participarea activă la colectarea plasmei ca grup, pentru dezvoltarea tratamentului împotriva coronavirusului cu scopul siguranței naționale a sănătății în contextul crizei globale cauzate de COVID-19. ”

„Cu cooperarea orașului Daegu, Centrul de Atletism Daegu intenționează să asigure spațiul, iar Crucea Roșie intenționează să furnizeze echipamentul și personalul necesar în perioada 27 august - 4 septembrie. Ne exprimăm recunoștința față de oraș pentru că a oferit o locație pentru donațiile grupului. De asemenea, ne exprimăm recunoștința față de membrii congregației din organizația religioasă, Shincheonji, pentru a fi mai concret ”, a declarat domnul Kwon Jun-wook, director adjunct al KCDC.

Cercetarea și dezvoltarea tratamentului cu plasmă convalescentă sunt în curs de desfășurare la Institutul Național de Sănătate din cadrul Ministerului Sănătății și Bunăstării, în cooperare cu Green Cross (GC) Pharma, o companie de biotehnologie din Coreea de Sud.

În aceeași zi, Administrația SUA pentru Alimentație și Medicamente (FDA) a autorizat utilizarea de urgență a plasmei convalescente pentru tratamentul COVID-19. Experții spun că trebuie colectate mai multe date pentru a vedea beneficiile unui astfel de tratament.

Provocările majore ale cercetării eficacității și dezvoltării tratamentului cu plasmă convalescentă provin din furnizarea limitată a plasmei de la donatori, care trebuie să fie vindecați de COVID-19.

În calitate de lider religios, președintele Lee, Man Hee a Shincheonji a spusin iulie: „Aceasta (donația de plasmă) este munca care trebuie făcută ca cetățeni ai acestei țări și ca adevărați credincioși. Păstrează porunca lui Isus de a-ți iubi aproapele ca pe tine însuți (Mt 22:39 din Biblie).

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686